Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

16 juni 2020

Waarom moet ik een baardborstel gebruiken?

Ben jij de trotse eigenaar van een dikke, volle en weelderige baard? Dan mag een baardborstel niet ontbreken in jouw badkamerkastje. Een borstel zorgt ervoor dat je stoere look niet omslaat in een onverzorgde look en biedt diverse voordelen ten opzichte van een baardkam. Dit zijn de 4 belangrijkste redenen om een baardborstel te gebruiken:

Je baard jeukt minder

Als je je baard laat groeien, begint deze na enige tijd vaak te jeuken. Met name in het begin blijft de natuurlijke talgproductie van je gezichtshuid meestal achter bij de langere baardfollikels. Hierdoor raken je baard en de onderliggende gezichtshuid uitgedroogd en geïrriteerd.

Blijft deze situatie ongewijzigd, dan ontstaan na verloop van tijd vaak roos en schilfers. Gelukkig los je dit met een baardborstel eenvoudig op. Elke ochtend even borstelen zorgt ervoor dat je het talg gelijkmatig over je baard verdeelt. De huidirritatie en jeuk verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Je baard en huid blijven gezond

Wel eens gehoord van een Beard & Face Scrub? Dit product verwijdert onzuiverheden van de huid en voegt hier vocht en hydraterende bestanddelen aan toe. Het inmasseren van de scrub stimuleert ook de doorbloeding van de gezichtshuid, waardoor er meer voedingsstoffen naar je baard gaan.

Een vergelijkbaar effect heeft het gebruik van een baardborstel. De haren van de borstel dringen door tot diep in de haarfollikels en verwijderen dode huidcellen en andere onzuiverheden uit de baard. De betere doorbloeding geeft je vergelijkbare gezondheidsvoordelen als een scrub.

Je baard krijgt meer volume

Als je eenmaal een serieuze baard laat groeien, dan wil je ook een volle baard. Hier is helaas niet iedere man van nature mee gezegend, maar met een baardborstel help je de natuur een heel eind op weg. Even borstelen laat je baard namelijk een stuk voller en dikker lijken.

Er zijn zelfs veel mannen die zweren dat borstelen je baard ook daadwerkelijk voller en dikker maakt. Dit zou komen door een verbeterde doorbloeding naar de baardfollikels. Deze theorie is (nog) niet wetenschappelijk bewezen, maar slecht voor je baardgroei is borstelen zeker niet!

Je baard blijft beter in model

De ene baard is weerbarstiger dan de andere, maar vrijwel elke lange baard is lastig in model te houden. Dat komt omdat baardharen vaak verschillende lengtes hebben én verschillende kanten opgroeien. Een lange baard kan er hierdoor al snel verwilderd uitzien.

In de ochtend even borstelen houdt je baard in toom en zorgt ervoor dat hij (in combinatie met bijvoorbeeld een goede baardolie) de hele dag netjes in model blijft. Door regelmatig te borstelen, zul je merken dat je baard zich steeds makkelijker laat modelleren en stijlen.

Dit zijn enkele populaire baardborstels bij Mannenzaak: