25 August 2017
Zo voorkom je roos en schilfers in je baard
Veel mannen hebben last van roos in hun hoofdhaar. Vervelend, want de schilfers vallen uit het haar op de schouders en resulteren zo in een onverzorgde aanblik. Maar wist je dat roos niet alleen in je hoofdhaar, maar ook in je baardhaar kan ontstaan? Omdat je dat natuurlijk niet wilt, geven wij je hieronder tips hoe je dat het beste kunt voorkomen.

Hoe ontstaat roos precies?

In essentie heeft roos in je hoofdhaar en baardhaar exact dezelfde oorzaak: irritatie en/of uitdroging van de huid. Hoe geïrriteerder of uitgedroogder de huid is, hoe meer dode huidcellen loslaten en in de vorm van witte schilfers in je kapsel of baard verschijnen. Hoe sneller de celvernieuwing in je lichaam zich afspeelt, hoe sneller dit proces zich voltrekt.

De kans dat je last krijgt van roos en de mate waarin, zijn dan ook per persoon verschillend. Naast genetische factoren, hebben ook externe factoren invloed op de aanwezigheid van overmatig veel dode huidcellen. Met name stylingsproducten hebben in dit opzicht een slechte reputatie, omdat deze de huid irriteren en oude huidcellen zich opstapelen.

Wat kan ik doen tegen roos in mijn baard?

De belangrijkste manier waarop je roos in je hoofd- of baardhaar kunt voorkomen, is irritatie van de onderliggende huid vermijden. Gebruik daarom geen stylingsproducten met agressieve bestanddelen en was je haar niet overdreven vaak. Bij Mannenzaak verkopen we bewust geen artikelen met irriterende ingrediënten, zodat je je hierover bij ons niet druk hoeft te maken.

Een andere goede methode om roos in je baard te voorkomen, is door de onderliggende huid goed te hydrateren. Een droge gezichtshuid laat sneller dode huidcellen los en is daarnaast gevoeliger voor irritatie. Baardolie is dankzij de hydraterende en voedzame functie een uitstekend product dat je kunt gebruiken om roos te voorkomen én in sommige gevallen ook effectief te laten verdwijnen.

Andere producten tegen roos in je baardhaar

In zijn dagelijkse baardverzorgingsritueel gebruikt de moderne man echter meer producten dan baardolie alleen. Ook deze leveren een belangrijke bijdrage aan het verzorgen van de gezichtshuid en het voorkomen van schilfers door roos. Gebruik bijvoorbeeld baardbalsem voor conditionering, hydratatie en verzachting en baardshampoo voor een goede algehele hygiëne en verzorging.

Naast de bovengenoemde producten, verkoopt Mannenzaak nog tal van andere artikelen die helpen om jouw roos als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Meer weten? We adviseren je graag op maat. Neem contact op via info@mannenzaak.nl en je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Laat een reactie achter