Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

12 maart 2020

Open scheermes of safety razor: wat scheert beter?

Steeds meer mannen willen een authentieke scheerbeleving. Ze vervangen hun meerbladige scheersysteem door een klassiek open scheermes of een stijlvolle safety razor. De voordelen van deze messen zijn vergelijkbaar: minder huidirritatie en meer scheercomfort. Maar zijn er eigenlijk ook verschillen? In dit artikel leggen we uit hoe je kiest tussen een open scheermes en safety razor.

Vroeger was alles beter!

Oké, misschien niet alles – maar de scheermessen wat ons betreft in elk geval wel. Meerbladige scheersystemen en verwisselbare mesjes bestonden meer dan een eeuw geleden nog niet. Een man nam uitgebreid de tijd voor zijn scheerbeurt en moest zijn open scheermes zelf scherp houden.

Nieuwe commerciële scheermerken speelden hier handig op in. Ze kwamen met vervangbare scheermesjes die mannen weliswaar tijd in onderhoud bespaarden, maar die ook terugkerende kosten met zich meebrachten. Vooral een voordeel voor de fabrikant dus.

Waarom een open scheermes of safety razor?

Ook kregen de nieuwe scheersystemen onder meer vanuit marketingoverwegingen steeds meer nieuwe mesjes. In de praktijk scheert één superscherp mes (zoals in een open scheermes of safety razor) echter veel beter dan deze meerbladige systemen.

Dat komt niet alleen omdat de kwaliteit van het mes veel hoger ligt, maar ook omdat één mes voor minder huidirritatie zorgt dan 2, 3 of 5 mesjes die over het huidoppervlak schuren. Een open scheermes of safety razor scheert dan ook gladder, met minder huidirritatie én tegen lagere kosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een open scheermes?

Een open scheermes wordt ook wel een Straight Razor genoemd en verzekert je van een authentieke scheerbeleving. Dankzij het relatief lange lemmet bedekt elke scheerstrook een vrij groot gedeelte van de gezichtshuid. Hierdoor ben je sneller klaar met scheren en vermindert huidirritatie.

Nadelen zijn er echter ook. Door de voor moderne mannen ongewone vorm is het gebruik van een open scheermes even wennen. Het duurt langer en vereist een speciale scheertechniek waar je hier mee over kunt lezen. Scheer in het begin dus voorzichtig om de kans op sneetjes te verkleinen.

Tip: de ultieme scheerervaring beleef je met de volgende open scheermessen:

Wat zijn de voor- en nadelen van een safety razor?

Een safety razor wordt ook wel een Double Edge scheermes genoemd en biedt de gulden middenweg tussen het scheercomfort van een straight razor en het gebruiksgemak van een modern scheersysteem. De scheerkosten liggen lager en de kans op sneetjes of huidirritatie is klein.

Grote nadelen heeft een safety razor niet, hoewel het mes bij flinke baardgroei soms verstopt kan raken. Ook zien sommige mannen een open scheermes als ultiem symbool van mannelijkheid, waar een safety razor niet aan kan tippen. Dat blijft wat ons betreft een kwestie van smaak.

Tip: meer scheercomfort ervaar je met de volgende safety razors:

Open scheermes vs safety razor: wat te kiezen?

Twijfel je nog tussen een open scheermes of safety razor? Besef je dan dat je eigenlijk geen foute keuze kunt maken. Je koopt sowieso een beter mes dan 99% van de commerciële scheersystemen op de markt! Hierdoor zul je een gladder scheerresultaat en minder huidirritatie ervaren.

Om je op weg te helpen bij je keuze, vatten we het nog even voor je samen. Een open scheermes is geschikt voor jou als je de ultieme mannelijke scheerbeleving wilt en bereid bent daar extra tijd voor vrij te maken. Een safety razor is geschikt voor jou als je op zoek bent naar de gulden middenweg tussen modern scheergemak en een klassieke scheerervaring.

Direct jouw ideale scheermes kopen? Bekijk hier ons uitgebreide aanbod!