Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

29 september 2017

Waarom een safety razor gebruiken?

Scheermessen zijn er in vele soorten en maten. Natuurlijk is er het moderne, elektrische scheerapparaat en het klassieke, openklap scheermes waar ook de barbier nog mee scheert. Het eerste is de makkelijke en veilige optie, het laatste levert het gladste scheerresultaat. Gelukkig is er ook een gulden middenweg en die vind je bij Mannenzaak in de vorm van de safety razor.

Wat is de safety razor precies?

De safety razor is een scheermes dat al begin vorige eeuw op de markt kwam, maar sindsdien wisselende populariteit geniet. Dat komt met name door de grote marketinginspanningen achter moderne alternatieven zoals elektrische scheerapparaten en goedkope wegwerpmesjes. Dat wil echter niet zeggen dat die ook daadwerkelijk beter zijn.

De safety razor is in feite niet meer dan een houder, maar dan wel een zeer luxueuze variant. Net zoals bij een cartridge systeem zoals dat van Fusion en Mach3 is het scheermes vervangbaar. Dat betekent dat je om de zoveel tijd nieuwe mesjes koopt, die je in een handomdraai in het apparaat kan plaatsen. In de dagelijkse praktijk ligt het gebruiksgemak van dit product dan ook zeer hoog.

Wat zijn de voordelen van een safety razor?

Scheren met een safety razor biedt een variëteit aan voordelen. De meest belangrijke daarvan is het scheerresultaat: dit is veel gladder dan bij doorsnee cartridgesystemen zoals die van Gillette en al helemaal beter dan dat van elektrische alternatieven. Met een gemiddelde aankoopprijs van enkele tientjes is de houder wel wat duurder dan gemiddeld.

Deze eenmalige investering verdien je echter al snel terug. Want daar waar de grote merken bij cartridgesystemen forse winst maken op de mesjes, bespaar je hier bij een safety razor juist flink op. Je scheert je een stuk preciezer en dankzij het gladdere resultaat hoef je je minder vaak te scheren. Op termijn bespaar je hierdoor behoorlijk wat kosten.

Verschillende soorten safety razors

Een ander groot voordeel van de safety razor is het uiterlijk ervan. Want zeg nu zelf: dit ziet er toch veel stoerder uit dan vrijwel welk alternatief dan ook? Oké, toegegeven: het openklap scheermes is in dit opzicht nog altijd de koning. Maar daar loop je weer het risico dat je jezelf lelijk snijdt. Beter kies je daarom voor de gulden middenweg…

Safety razors zijn beschikbaar in vele varianten en bij Mannenzaak hebben we de beste voor je geselecteerd. In onze webshop vind je bijvoorbeeld producten van gerenommeerde merken als Muhle en Edwin Jagger, waarmee je een werkelijk ongeëvenaard scheerresultaat behaalt. Klik hier voor een totaaloverzicht van ons aanbod messen en accessoires.