Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

10 augustus 2020

Hoe maak ik mijn baard zachter?

Het dragen van een baard heeft veel voordelen. Een baard maakt je niet alleen mannelijker en wijzer, maar kan ook je gezichtsvorm positief beïnvloeden. Helaas is er wel één nadeel dat elke trotse baardbezitter zal herkennen: lange en harde baardharen kunnen vervelend prikken. Hieronder geven we daarom onze 3 beste tips om je baard altijd zacht en verzorgd te houden:

Was en verzorg je baard

Als je je baard lang achter elkaar laat groeien, stapelen vuil, etensresten en stofdeeltjes zich na verloop van tijd op tussen de baardharen. Deze viezigheid geeft je baard niet alleen een onverzorgde uitstraling, maar vaak ook een ruw en prikkend gevoel. De eerste basisregel voor een zachte baard is dan ook om hem regelmatig te wassen met een goede baardshampoo.

Gebruik na het wassen een baardconditioner zoals deze van Suavecito om je baard te hydrateren. Een goede conditioner voedt de baardharen daarnaast met waardevolle voedingsstoffen en maakt ze hierdoor weerbaarder, soepeler, glanzender en zachter. Gebruik een baardshampoo om de dag en een baardconditioner dagelijks voor het beste resultaat.

Tip: Wil je twee vliegen in één klap slaan? Gebruik dan de 2-in-1 Baard Conditioner van Clubman Pinaud.

Gebruik baardolie en baardbalsem

Er zijn tal van redenen om baardolie te gebruiken. Zo voorkomt het roos en schilfers in je baard, voedt het de huid en laat het je heerlijk ruiken. Een heel groot voordeel is bovendien is dat baardolie de baardharen aanzienlijk zachter maakt. Dit komt door de mix van natuurlijke oliën en ingrediënten die een hydraterend effect hebben.

Het liefst gebruik je baardolie elke dag door 4 tot 10 druppels goed in te masseren en door je hele baard te verdelen. Kan het eindresultaat je niet zacht genoeg zijn? Breng na de baardolie dan ook baardbalsem aan. Dit product voegt niet alleen een extra laag conditionering toe aan de baardharen, maar is ook een uitstekende pre-styler om je baard alvast in het gewenste model te stijlen.

Tip: Baardolie Wood & Spice en Baardbalsem Wood & Spice van kwaliteitsmerk Proraso gaan uitstekend met elkaar samen en zitten boordevol natuurlijke en verzachtende ingrediënten.

Kam en borstel je baard

Zelfs als je de baardolie en baardbalsem heel grondig in je baard hebt aangebracht, kunnen er soms enkele stugge haartjes achterblijven. De laatste stap in je dagelijkse baardverzorgingsroutine is daarom om je baard goed te kammen en te borstelen. Dit is als het ware de finishing touch en zorgt voor een nog betere verdeling van de aangebrachte producten.

Bijkomend voordeel is dat je de haren hiermee in de juiste richting kamt en zo meteen het gewenste model in je baard aanbrengt. Belangrijk is wel dat je geen gewone kam en haarborstel gebruikt, want deze geven voor je baard niet het gewenste resultaat. Zeker voor een baard met knopen en klitten is het essentieel dat je een speciale baardkam met wijde tanden gebruikt.

Tip: De Mr Bear Family baardkam en baardborstel van Beardburys zijn kwaliteitsproducten van respectievelijk perzik- en beukenhout die lang meegaan en je baard optimaal verzorgen en stijlen.