Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

15 april 2021

Hoe kan ik mijn baardgroei stimuleren? 5 tips

Groeit jouw baard langzaam, heb je kale plekken in je baard of weinig baardgroei op je wangen? Dat betekent zeker niet dat een volle baard voor jou niet is weggelegd. Met een gezonde portie geduld en de juiste aanpak kun je namelijk veel meer bereiken dan je denkt. In dit artikel geven we 5 tips om je baardgroei op een natuurlijke manier te stimuleren.

Tip 1: Verzorg je gezichtshuid

De haarzakjes waar je baardharen uit groeien, zitten in de huid. De conditie van je gezichtshuid kan dan ook invloed hebben op de snelheid van je baardgroei. Hoe schoner, gehydrateerder en doorvoeder de huid, hoe sneller de baardharen zullen groeien. Gebruik daarom dagelijks een goede gezichtsreiniger en gezichtscrème.

Bonustip: De Brickell Purifying Charcoal Face Wash en de Doers of London Hydrating Face Cream zijn een ideale keuze voor je dagelijkse huidverzorging.

Tip 2: Scrub dode huidcellen van je huid

Je huid vernieuwt zichzelf continu. Jonge huidcellen vervangen oude huidcellen, die zichzelf kunnen gaan ophopen op de huid. Dit kan leiden tot verstopte poriën en hierdoor tot roos en schilfers in je baard. Ook ontstaan er minuscule ontstekingen, die je baardgroei kunnen remmen en je baardharen zelfs kunnen beschadigen. Voorkom dit door dode huidcellen dagelijks van je huid te scrubben.

Bonustip: Gebruik een baardborstel zoals de Proraso Military Borstel en een scrub zoals de Bluebeards Revenge Face Scrub om dode huidcellen te verwijderen.

Tip 3: Gebruik baardshampoo en conditioner

Naast het verzorgen van je gezicht, is ook het verzorgen van je baard essentieel om baardgroei te stimuleren. Hiermee verwijder je talg en vuiligheid en maak je je baard glanzender en zachter. Gewone shampoo en conditioner zijn niet geschikt voor je baard, dus daarom is het beter om een speciale baardshampoo en conditioner te gebruiken.

Bonustip: De Proraso Baardshampoo Wood & Spice en de Suavecito Baard Conditioner zijn speciaal ontwikkeld voor de baard en het gezicht.

Tip 4: Gebruik baardolie

Er zijn heel veel redenen om baardolie te gebruiken. Het voorkomt roos en huidirritatie en hydrateert en voedt je gezichtshuid en baardharen. Dagelijks gebruik van baardolie kan je baardgroei bevorderen en laat je baard er bovendien gezonder uitzien. Masseer de baardolie stevig en gelijkmatig in en kam eventueel na met een baardkam.

Bonustip: De Proraso Baardolie Wood & Spice en de Apothecary87 Barber Comb zijn de perfecte combinatie als je je baard in model wilt houden en baardgroei wilt stimuleren.

Tip 5: Leef, eet en drink gezond

Alleen het toepassen van bovenstaande tips is niet genoeg voor een optimale baardgroei. Ook een gezond leef-, eet- en drinkpatroon is nodig om je baard alle benodigde voedingsstoffen te bieden en daarmee je baardgroei te stimuleren. Zorg daarom voor voldoende slaap, beweging, ontspanning, eiwitten, groente, fruit (met name vitamine B7 is belangrijk) en water. Succes!