Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

19 november 2020

Huidverzorging in de herfst en winter: 3 tips

Voor de meeste mannen zijn de herfst en winter geen favoriete seizoenen. Het weer is guur, je gaat minder naar buiten en de snijdende kou is ook voor je mannenhuid geen pretje. Goede huidverzorging is in deze periode van het jaar dan ook geen overbodige luxe. Met de volgende 3 tips verzorg jij je huid als man in de herfst en winter optimaal:

Scrub je gezicht

In de koude maanden van het jaar krijgt je huid veel te verduren. Blootstelling aan ijzige kou, snijdende wind, regen, hagel en sneeuw droogt de gezichtshuid merkbaar uit en resulteert in een bleke en doffe uitstraling. Het beste wat je kunt doen om dit meteen tegen te gaan is scrubben. Kies dan wel voor een goede gezichtsscrub die speciaal voor de mannenhuid is ontwikkeld.

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop in je gezichtshuid. Het resultaat is een frisse en stralende huid met duidelijk meer kleur. Scrub liefst 1 tot 2 keer per week en maak je gezicht eerst nat met lauwwarm water. Hierdoor gaan je poriën openstaan en kan de gezichtsscrub beter zijn werk doen. Spoel na het scrubben weer goed af met lauwwarm water.

Tip: De Baxter of California Facial Scrub verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing van de mannenhuid.

Hydrateer je gezicht

Klaar met scrubben? Wacht dan nog even met de kou ingaan. Na een scrubbeurt kan je huid soms wat gevoelig en vatbaar zijn voor uitdroging. Dat geldt nog meer in de herfst en winter. Die loeiende verwarming binnen en die koude lucht buiten drogen je gezichtshuid dan nog eens extra uit. Volg een scrubbeurt daarom altijd op met het aanbrengen met een goede gezichtscrème voor mannen.

Als vuistregel kun je aanhouden: hoe kouder het buiten is, hoe vetter de gezichtscrème die je het beste kunt gebruiken. Een vettere crème hydrateert en beschermt je gezichtshuid en maakt deze egaler, strakker en gladder. Zie je er in de herfst en winter vaak wat bleker en vermoeider uit? Als je de juiste gezichtscrème gebruikt, maakt dit je uitstraling direct energieker en jonger.

Tip: Hydrating Face Cream van Doers of London verzorgt, hydrateert en versterkt de barrièrefunctie van de huid. Ideaal voor dagelijks gebruik in herfst en winter.

Verzorg de huid rond je ogen

Nu het bruine kleurtje van de zonnige lente- en zomermaanden grotendeels van je gezicht is verdwenen, vallen lijntjes en wallen onder je ogen meer op. Een goede aanvulling op een hydraterende gezichtscrème is daarom een verzorgende oogcrème. Extra belangrijk hierbij is dat je kiest voor een kwaliteitsproduct voor mannen, want de huid rondom je ogen is teer en kwetsbaar.

Ga daarom voor een crème met natuurlijke ingrediënten van een kwaliteitsmerk zoals Baxter of California, Mr Natty, Muhle of Recipe for men. Het dagelijks smeren van de crème zal direct fijne lijntjes verzachten en donkere kringen en wallen verminderen. Voor het beste resultaat gebruik je oogcrème ’s ochtends en ’s avonds over een langere periode.

Tip: De Baxter of California Under Eye Complex minimaliseert onmiddellijk fijne lijntjes, wallen en donkere kringen. Parabeenvrij en ontwikkeld voor dagelijks gebruik.