Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

15 november 2021

Hoe kan ik me scheren zonder wondjes?

Elke man die streeft naar een glad scheerresultaat heeft zichzelf wel een keer per ongeluk gesneden. Dat heeft lang niet altijd te maken met onachtzaamheid, maar vooral met een aantal verkeerde scheergewoonten. In dit artikel lees je hoe je aan de hand van enkele simpele tips vervelende scheerwondjes in de toekomst eenvoudig kunt voorkomen.

Scheer jezelf na het douchen

Jezelf scheren voor of na het douchen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Duidelijk is wel dat het warme douchewater baardharen zachter maakt en poriën in de huid opent. Hierdoor glijdt het scheermes met een stuk minder weerstand over je gezicht en is de kans op een sneetje aanzienlijk kleiner. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens sneller klaar bent met scheren!

Zorg voor een gladde en schone huid

Je kunt je huid niet alleen gladder maken door blootstelling aan warm water, maar ook door deze dagelijks grondig te reinigen met een goede gezichtsreiniger. Dit voorkomt dat poriën verstopt raken door vuiligheid en resulteert in een meer effen gezichtshuid die vrij is van mee-eters en puistjes. Logischerwijs verkleint dit de kans op scheerwondjes door een gladdere scheerervaring.

Tip:Baxter of California Daily Face Wash is een milde gezichtsreiniger voor mannen die vuil en overtollige olie verwijdert, met schonere poriën en een gladdere scheerbeurt tot gevolg.

Vervang scheermesjes geregeld

Scheermesjes worden over een periode van weken geleidelijk steeds botter en hierdoor vergeten we als man soms hoe scherp ze ooit waren. Botte mesjes zijn een van de belangrijkste oorzaken van wondjes bij het scheren, omdat je bij het gebruik ervan meer kracht moet zetten om jezelf goed glad te scheren. Vervang je scheermesjes dus regelmatig om pijnlijke sneetjes te voorkomen.

Scheer niet tegen de baardgroei in

Tegen de haargroeirichting in scheren is zonder twijfel een van de meest gemaakte scheerblunders. Het is een misvatting dat dit leidt tot een veel gladder scheerresultaat, terwijl het risico op bloederige scheerwondjes er veel groter door wordt. Scheer daarom altijd met je baardgroei mee lees dit artikel om het gladst mogelijke scheerresultaat te krijgen.

Scheer je met een safety razor

Het oplopen van wondjes bij het scheren lijkt normaal, omdat veel mannen de geijkte mesjes met 3 of 5 ingebouwde blades van de supermarkt of drogist gebruiken. Bij het gebruik hiervan moet je zoveel kracht zetten, dat de kans dat je jezelf snijdt zienderogen toeneemt. Een veel betere optie is daarom een zogenaamde safety razor, waarover je in dit artikel alles leest wat je moet weten.

Tip: De Muhle R89 Double Edge Safety Razor is een verchroomd en prachtig vormgegeven scheermes, dat zelfs de meest weerbarstige baardharen moeiteloos doorsnijdt voor een comfortabele en gladde scheerervaring.