• Lorem ipsum

Safety razor: open of gesloten kam?

24 Mar 2020

Safety razors zijn er in vele soorten en maten. Verschillen zijn er bijvoorbeeld tussen het handvat en de sluiting, maar ook tussen de kam. Die laatste kan open of gesloten zijn en dit heeft een grote invloed op de scheerbeleving. In dit artikel vergelijken we daarom safety razors met open en gesloten kam en leggen we uit wat voor jou de beste keuze is.

Waarom een safety razor met gesloten kam?

Een safety razor is een scheersysteem dat je gebruikt met verwisselbare scheermesjes. Deze mesjes plaats je je tussen de top- en basisplaat, waarna je het geheel bovenop een handvat schroeft. Het uiteinde van de basisplaat staat ook wel bekend als de kam van de safety razor. De meeste safety razors beschikken standaard over een gesloten kam.

Bij een gesloten kam is het uiteinde van de basisplaat recht en gesloten. Hierdoor zit het scheermesje goed beschermd tussen de beide platen en is de scheerervaring niet heel agressief. Dit maakt een safety razor met gesloten kam geschikt voor mannen die zich glad en stijlvol willen scheren, maar zonder een groot risico op sneetjes of huidirritatie.

Tip: dit zijn twee populaire safety razors met gesloten kam:

Waarom een safety razor met open kam?

Minder bekend zijn safety razors met een open kam. Bij dit type kam is het uiteinde van de basisplaat niet recht en doorlopend, maar loopt het uit in tanden die qua vorm doen denken aan een hark. De tanden fungeren tijdens de scheerbeurt als geleider of verdeler. Hierdoor tilt het mes de haren meer rechtopstaand uit de huid en blijft er tijdens het scheren ook meer scheerschuim achter.

Dit heeft een aantal voordelen. Zo scheert een safety razor met open kam sneller en gladder en glijdt het mes door het overgebleven scheerschuim bij een volgende scheerbeweging soepeler over de huid. Ook blijven er minder stoppels achter op het mes en kost het reinigen je minder tijd. Nadelen zijn er ook, want door de open tanden staat de gezichtshuid deels direct bloot aan het mesje. Hierdoor is de scheerervaring agressiever en de kans op irritatie of wondjes groter.

Tip: dit zijn twee populaire safety razors met open kam:

Open of gesloten kam: welke safety razor is beter?

Sta jij voor de keuze tussen een safety razor met open of gesloten kam? We raden je aan voor een gesloten kam te kiezen als het je eerste safety razor is of als je van een milde scheerbeleving houdt. Heb je zware baardgroei en de nodige scheerervaring, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een systeem met open kam. Scheer je dan wel rustig en voorzichtig.

Voor de echte durfal of scheerfanaat is ook een open scheermes een goede optie. In dit artikel lees je over de verschillen tussen een open scheermes en safety razor. Twijfel je ondanks bovenstaande tips nog steeds tussen een safety razor met open of gesloten kam of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de klantenservice – wij helpen je graag verder!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter