Acne bij mannen: 3 tips voor huidverzorging

Face-_-Body_1200x
Heb jij last van een vette huid of puistjes? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mannen worstelen zelfs na de pubertijd nog jarenlang met acne. Gelukkig kun je hier zelf zeker iets aan doen, want met de juiste huidverzorging geef je mee-eters geen kans. Hieronder ons lijstje met de 3 beste huidverzorgingsproducten om acne als man mee te bestrijden.

1). Was dagelijks met een Face Wash

Als je als man last hebt van acne, is het zaak om te voorkomen dat je poriën door talgproductie verstoppen. De kans hierop wordt een stuk kleiner als je je gezicht twee keer per dag (’s ochtends na het ontwaken en ’s avonds voor het slapengaan) wast met lauw water en een milde gezichtsreiniger. Let op: gebruik geen producten met zeep, want dit droogt je huid uit en stimuleert de talgproductie!

Een product dat bij uitstek geschikt is voor je tweedagelijkse wasbeurt is Hanz de Fuko Gentle Face Wash. De milde formule bestrijdt puistjes en mee-eters door overtollige olie, vuil en andere onzuiverheden voorzichtig van je huid te verwijderen. Tip: was je gezicht bij voorkeur een halve tot maximaal een hele minuut met lauw water en je eigen schone handen om huidirritatie te vermijden.

2). Exfolieer met een Facial Cleanser

Een andere belangrijke oorzaak van verstopte poriën is een opstapeling van dode huidcellen. Het is daarom belangrijk om je gezichtshuid regelmatig te exfoliëren, maar een scrub kan averechts werken als je last van acne hebt. Veel beter is het gebruik van een mild exfoliërend product met het ingrediënt salicylzuur, zodat ook de binnenkant van de poriën wordt schoongemaakt.

Een product zoals Truefitt & Hill Daily Facial Cleanser is een absolute aanrader voor mannen die helemaal klaar zijn met de onzuiverheden op hun huid. Deze milde exfoliant reinigt en hydrateert de huid, maar draagt tegelijkertijd bij aan celverjonging voor een heldere, gladde en egale teint. Het salicylzuur in dit product doodt bacteriën en gaat de typische roodheid van de huid bij acne tegen.

3). Kalmeer met een kleimasker

Heb je ondanks bovenstaande maatregelen nog altijd last van overtollig talg in je poriën? Probeer dan eens een kleimasker om voor eens en altijd van je acne af te komen. De klei dringt tot diep in de poriën door en kalmeert de mannenhuid die uit balans is. Breng voorzichtig met schone vingers aan op je gezicht en laat minimaal een minuut inwerken voor een zichtbaar effect.

Clay Mask AHA van Baxter of California is een diep reinigende behandeling die de huid zuivert en revitaliseert in slechts 10 minuten. Alfa-hydroxyzuur (AHA) helpt de huid te exfoliëren en verbetert de tekenen van veroudering en een droge huid. Natuurlijke kaolien en bentoniet klei verwijderen onzuiverheden, terwijl botanische extracten, zoals avocado-olie en aloë vera, kalmeren en hydrateren tot diep in de huid. Gebruik het kleimasker in combinatie met een Face Wash en Facial Cleanser voor het beste resultaat!