Hoe houd ik mijn haar naar achter?

Slick-Back-with-Volume
Heb jij als man het slick back kapsel dat in 2021 zo waanzinnig populair is? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat het soms best lastig is om je haar de hele dag goed naar achter te houden. Heb je ’s ochtends minutenlang voor de spiegel gestaan om je haar te stylen, dan is het natuurlijk vervelend als het ’s middags bij de eerste de beste windvlaag weer uit model waait. Gelukkig hebben wij tips!

Waarom blijft mijn kapsel nooit goed zitten?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat jouw achterovergekamde haar maar niet goed wil blijven zitten. In veel gevallen heeft het te maken met het type haar. Groeit je haar bijvoorbeeld naar de voorkant? Of is het bij de kruin erg weerbarstig? Dan zal je kapsel gedurende de dag geneigd zijn om vroeg of laat in de natuurlijke groeirichting te vallen.

Ook het soort haar heeft veel invloed op het in model houden van je kapsel. Zo is krullend haar lastig onder controle te houden en levert ook erg vol of dik haar vaak de nodige problemen op. Hoe dikker namelijk je haar, hoe zwaarder het is en hoe eerder het gaat inzakken. Bij de kapper kun je dan ook vragen om je kapsel uit te dunnen, maar laat dit dan wel regelmatig doen.

Hoe houd ik mijn haar als man naar achter?

Als jouw haar aan een of meerdere van de bovengenoemde eigenschappen voldoet, kun je nog steeds prima kiezen voor een kapsel dat naar achter valt. Houd er echter wel rekening mee dat dit meer onderhoud vergt. Dat komt niet alleen omdat je kapsel regelmatig uitgedund moet worden, maar ook omdat de opgeschoren zijkanten van bijvoorbeeld een Undercut snel weer aangroeien.

Thuis heb jij bovendien een geheim wapen om je haar de hele dag naar achter te houden – de föhn! Föhnen is iets wat vrijwel elke stijlvolle man tegenwoordig doet en daarom zeker niet alleen voorbehouden aan vrouwen. Voor het beste resultaat föhn je je licht vochtige haar (bijvoorbeeld na het douchen en afdrogen) de goede kant op voor je het gaat stylen.

Welke producten houden mijn kapsel naar achter?

Naast de föhn is het haarproduct dat je gebruikt natuurlijk je beste vriend in de strijd tegen je eigen weerbarstige lokken. Een veelgemaakte fout is dat mannen hiervoor al snel grijpen naar vette en glimmende producten zoals een pomade op oliebasis. Hoewel dit zeker een goede optie is als je voor een klassieke wetlook gaat, kun je de klus ook met andere haarproducten prima klaren.

Tip: Reuzel Green Grease Medium Hold is een op olie gebaseerde pomade, waarmee je de hold en de mate van glans van je haar zelf kunt controleren.

Bij Mannenzaak zijn we naast pomade ook erg fan van paste en clay om herenkapsels goed in model te brengen en de hele dag achterover te houden. Het voordeel hiervan is dat je zo meer variatie kunt aanbrengen in de uitstraling van je kapsel. Eventueel kun je het afmaken met een goede haarspray zoals Pacinos Freeze Hair Spray voor veel volume en een extreme hold.

Tip: Pacinos Matte is iets minder stevig dan pomade en resulteert hierdoor in een matte, natuurlijke en wat nonchalantere look. Dankzij de medium hold blijft je kapsel de hele dag goed in model.

Tip: Layrite Cement Hair Clay geeft de hoge hold van een pomade en de schone en matte afwerking van een paste. Zo ervaar je het beste van beide werelden!