• Lorem ipsum

Hoe hou ik mijn krullen onder controle?

23 Jul 2019

Andere mannen zijn er jaloers op en jij weet je er geen raad mee: je krullen. Als man met krullend haar is het soms best lastig om de juiste coupe te kiezen en deze vervolgens optimaal te stylen en te verzorgen. Gelukkig weten wij precies wat je moet doen om de show te stelen met je krullen en deze perfect in model te krijgen en te houden. Hiervoor hebben we de volgende 4 tips:

Omarm je sterke punten!

Je krullen heb je van Moeder Natuur gekregen. Het heeft daarom weinig zin om ze dagelijks te vervloeken, want andere mannen (en zelfs vrouwen) benijden jou er juist om! Krullend haar heeft een zeer charmante uitstraling, mits je weet hoe je de sterke punten ervan moet benutten.

Dat begint bij het respecteren van de natuurlijke groeirichting van je haar. Ga bij een krullend kapsel niet proberen om alles tegen de richting in te stylen en probeer ook geen kapsels van mannen met stijl haar na te bootsen. Wees trots op je krullen en toon dit met je kapsel!

Zoek een goede kapper

Natuurlijk creëer jij je coupe niet helemaal zelf, maar heb je hiervoor ook een goede kapper nodig. Het zal je misschien verrassen, maar niet elke kapper weet hoe hij het beste kan omgaan met een krullend herenkapsel.

Zoek daarom een kapper die hier wél ervaring mee heeft en die je haar niet kleddernat probeert te knippen. Dit is doorgaans namelijk een teken dat hij niet weet wat hij doet. Alleen als jouw haar droog is, kan de kapper je haartype goed analyseren en op basis hiervan aan de slag gaan.

Gebruik de juiste producten

Het gebruik van de juiste producten voor je kapsel is sowieso al van belang, maar bij krullen geldt dat nog een beetje meer. Een goede gel of wax zorgt ervoor dat jij je kapsel het makkelijkst kunt kneden en ook een pomade doet het bij een trendy krullend herenkapsel steevast goed.

Belangrijke tip bij de styling: je wilt niet dat je haar helemaal kurkdroog is voordat je het product aanbrengt. Krullen hebben doorgaans namelijk eerder de neiging om droog te worden dan stijl haar. Zorg daarom dat het heel licht vochtig is en begin met een kleine hoeveelheid product.

Verzorg je krullen goed

Nu je weet dat krullen vaak wat eerder uitdrogen dan stijl haar, kun je je voorstellen dat bepaalde verzorgingsgewoontes niet verstandig zijn. Met stip op één staat het dagelijks wassen van je haar met shampoo; dit ontdoet het haar van zijn natuurlijke vetten en droogt het nog verder uit.

Doe het daarom rustig aan met de shampoo en sla het gebruik ervan af en toe één of twee dagen over. Wél een goed idee is het gebruik van conditioner (enkele keren per week), zodat je haarschubben zich sluiten, je haar gehydrateerd blijft en hierdoor minder snel beschadigt.