De 5 beste herfstgeuren voor heren

De 5 beste herfstgeuren voor heren(1)
Dalende temperaturen en prachtig roodgeel gekleurde bladeren op straat maken het overduidelijk: het is herfst! Een compleet ander seizoen dan de zomer met ook compleet andere geuren. Ben jij op zoek naar een herengeur die perfect aansluit op het karakter van het herfstseizoen? Wij leggen uit hoe je een herfstgeur selecteert en belichten de 5 beste herfstgeuren voor heren van dit moment.

Heerlijke geuren in de herfst

De herfst heeft een onmiskenbare geurkarakteristiek die veel mensen heel prettig vinden. In dit seizoen vallen overal bladeren van de bomen, waarbij terpenen (koolwaterstoffen met een geur) vrijkomen. Deze terpenen zorgen in de buitenlucht voor de typische herfstgeur die valt te omschrijven als warm, kruidig, houtachtig en soms ook intens.

Herengeuren voor in de herfst moeten bij voorkeur dan ook aansluiten op dit karakter. Geuren die veel mensen associëren met de herfst zijn bijvoorbeeld kaneel, appel, vanille, noten, mos, rook, sandelhout, tabak, leer, aards, vetiver, kruidig, amber en patchoeli. Veel herfstgeuren voor heren hebben dan ook een wat zwaarder, warm, kruidig of oriëntaals karakter.

Top 5 herfstgeuren voor heren

Zoek jij nog een goede herfstgeur voor mannen? Laat je dan inspireren door onze top 5 van beste herfstgeuren voor heren:

1). Captain Fawcett Eau de Parfum Maharajah. Peperige kruiden, rijke musk, verleidelijke cederhout en authentiek leer met heerlijke topnoten van citrus. Deze fantastische en wellustige herfstgeur voor heren doet denken aan de prinselijke weelde van het oude India.

2). Floris London No.89 Eau De Toilette. Verwarmd met een vleugje pittige nootmuskaat wordt het bloemige hart van deze typisch Engelse herengeur gevormd door een fascinerend houtachtig samenspel tussen rijke sandelhout, cederhout en vetiver. Een klassieke elegante mannengeur.

3). Captain Fawcett Eau de Parfum Booze and Baccy. Deze editie van The Captain’s Signature Series combineert topnoten van bay rum en bergamot met weelderige basisnoten van warm exotische vanille, verse tabaksbladeren en aromatische wierook. Een herfstgeur voor de stijlvolle man!

4). Musgo Real Eau de Toilette Black Edition. Een donker hart met een verleidelijke mix van ganache en exotische kruiden leunt op een herfstachtige basis van vetiver en ceder, patchouli en zoete tonka. Topnoten van jeneverbes, citroen en bergamot maken deze heerlijke mannengeur helemaal af.

5). Proraso Eau de Cologne Wood & Spice. De naam verklapt al waarom dit dé eau de cologne is voor mannen in het herfstseizoen. Cederhout en gualacum met zachte amber noten en een vleugje vanille vloeien rijkelijk samen met kruidige hints van saffron en komijn voor een heerlijk verzorgd gevoel.

Herfstgeuren voor mannen: parfum of eau de toilette?

In onze top 5 van herengeuren voor de herfst maken we geen onderscheid tussen eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze soorten mannengeuren en welke variant kies je het beste in de herfst?

Voor veel mannen is een eau de parfum de ideale keuze in de herfst. Door de hoge geurconcentratie blijf je de geur van een eau de parfum beter, langer en intenser ruiken. Dit wat zwaardere en intensere karakter sluit goed aan op de geurbeleving tijdens het herfstseizoen.

Zoek je een herfstgeur voor heren die wat minder sterk of wat goedkoper is? Dan zijn een eau de toilette – of nog lichter; een eau de cologne – prima alternatieven. Deze zijn bij Mannenzaak van hoge kwaliteit en vervliegen hierdoor niet te snel.