Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

14 oktober 2019

Waarom moet ik droogshampoo gebruiken?

Wij mannen houden niet van poespas. We zien er graag goed verzorgd uit, maar ’s ochtends uren voor de spiegel staan? Nee, vriendelijk bedankt! Droogshampoo lijkt daarom het ideale product voor elke man die een drukke lifestyle wil combineren met een stralend uiterlijk. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar is dat het ook? Wij zochten het voor je uit.

De voordelen van droogshampoo

Droogshampoo is een trend die jaren geleden uit de Verenigde Staten kwam overwaaien en daar Dry Shampoo genoemd werd. Inmiddels is het product al aardig ingeburgerd in Nederland en wordt het in elke zichzelf respecterende drogisterij of beautystore verkocht. In badkamers is het product echter nog relatief weinig terug te vinden op het plankje van de man.

Daar begint nu snel verandering in te komen, want de voordelen van droogshampoo zijn juist voor mannen groot. Het belangrijkste: het scheelt je enorm veel tijd, want elke dag uitgebreid je haar wassen onder de douche is niet meer nodig. Of jij je nu hebt verslapen of nog even snel je haar wilt ontvetten voordat je spontaan naar dat ene feestje gaat; droogshampoo is ideaal als je haast hebt.

Hoe gebruik ik droogshampoo?

Het gebruik van droogshampoo scheelt je niet alleen een heleboel douchen, wassen, föhnen en stijlen. Er zijn namelijk nog meer voordelen verbonden aan dit wonderlijke goedje. Een cruciaal ingrediënt is namelijk zetmeel en dat haalt alle ongewenste deeltjes uit je haar: denk aan vet, zweet en resten van clay, paste, crème en pomade.

Bovendien is het gebruik veel eenvoudiger dan dat van een reguliere shampoo of conditioner. Spray het simpelweg op je hoofdhuid (bij een kort mannenkapsel hoef jij je haar dus niet eens op te tillen), masseer het in en kam het uit. Al met al ben je hooguit een half minuutje bezig. En het resultaat? Dat is soms nog mooier dan na een uitgebreide was- en föhnsessie.

Dat laatste is natuurlijk nogal een claim om te maken. Toch is dit voordeel eenvoudig te verklaren. Droogshampoo is meestal wat minder agressief dan normale shampoo en daarom blijven er meer natuurlijke oliën in je haar achter. Deze geven een gezonde glans en behouden ook het volume in je kapsel beter. Ideaal als je bijvoorbeeld dun haar hebt en een dikkere of vollere look wilt.

Wat is de beste droogshampoo?

Natuurlijk geldt ook voor droogshampoo het bekende devies: geniet, maar gebruik met mate. Want zelfs het beste dry shampoo product kan je hoofdhuid irriteren of je haar futloos maken als je het dagelijks teveel gebruikt. Daarover gesproken: wat is eigenlijk de beste droogshampoo die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is?

Daar kunnen we kort over zijn: dat is zonder enige twijfel de Dry Shampoo van het gerenommeerde mannenmerk Hanz de Fuko. Met meer dan 16 natuurlijke plantenextracten en 10 aminozuren is het gebruik van deze droogshampoo werkelijk een genot voor je haar en hoofdhuid. En het resultaat mag er zijn: met een half minuutje werk per dag, ziet je kapsel er altijd perfect uit. Wat wil je nog meer?