Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

23 juli 2020

Sea salt spray: voor het ultieme herenkapsel

Als je ook maar enigszins in het westen van het land woont, is de kans groot dat je er deze zomer al meerdere stranddagen op hebt zitten. Is je toen ook iets opgevallen aan je kapsel? Waarschijnlijk zat er meer slag in en had het een nonchalante en natuurlijke look. Gelukkig kun je deze beach look nu ook in je eigen badkamer creëren; met een goede sea salt spray voor mannen!

Waarom een sea salt spray gebruiken?

Sea salt spray is een haarspray met als belangrijkste bestanddeel zeezout. Naast zout (in de vorm van magnesium sulfaat) zitten er vaak ook wat andere ingrediënten in, die je kapsel nog makkelijker te stijlen maken. Denk hierbij onder meer aan een natuurlijk ingrediënt als glycerine of zelfs een minimale hoeveelheid haarclay.

De reden dat sea salt spray zo goed werkt om een geweldig gestijld maar toch natuurlijk ogend kapsel te creëren, is door de unieke eigenschappen van zeezout. Het zout verwijdert dode huidcellen en andere ongewenste viezigheid en opent daarnaast de schachten van de haarzakjes. Hierdoor krijgt je haar een lichte hold, terwijl het tegelijkertijd zacht en plooibaar blijft.

Hoe gebruik ik een sea salt spray?

Een sea salt spray zorgt ervoor dat stijl haar meer slag krijgt of zelfs een beetje gaat krullen. Dit effect is vaak lastig te bereiken met andere haarproducten, omdat die het haar al snel zwaar maken en laten hangen. Voor een optimaal resultaat breng je de zoutspray ’s ochtends direct na het douchen aan in je natte haar. Dit simuleert het effect van het strand en de zee het beste.

Daarnaast is het bij een sea salt spray van belang om de pot goed te schudden voor gebruik. Spuit het product in op verschillende delen van je haar en kneed goed met je vingers in je lokken. Voor een kruleffect draai je de haarlokken om je vingers heen. Je kunt zeezout spray ook als prestyler gebruiken. In dat geval hoef je slechts een hele kleine hoeveelheid in je kapsel te sprayen.

Wat is de beste sea salt spray voor mannen?

Wat voor jou de beste sea salt spray is, verschilt afhankelijk van je wensen. Wel is duidelijk dat bepaalde sprays meer geschikt zijn voor mannen dan voor vrouwen, omdat herenkapsels zelfs bij een relatief lang model vaak nu eenmaal korter zijn. De beste zoutsprays voor mannen vind je natuurlijk in onze winkel en hieronder lichten we een paar voor je uit:

  • Bluebeards Revenge Sea Salt Spray. Meer stevigheid, volume, textuur én golf in je haar. En dat zonder dat je kapsel zwaar wordt en terwijl het de natuurlijke uitstraling behoudt!
  • By Vilain Neon Sea Salt Foam. Geeft je haar niet alleen die nonchalante surfer’s look, maar beschermt het ook nog eens tegen hitte. Ideaal als je je kapsel wilt stijlen met de föhn.
  • Dapper Dan Sea Salt Spray. Wil je graag dikker en voller haar? Deze sea salt spray van kwaliteitsmerk Dapper Dan zorgt voor een fantastische dikte en volume en heeft een heerlijke sandelhout geur.