Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

14 januari 2021

Scheerzeep, -schuim, -crème, -gel of -olie: wat is het verschil?

Scheer jij jezelf het liefste nat en streef je naar een zo glad mogelijk scheerresultaat? Dat laatste hangt niet alleen af van de kwaliteit van je scheermes. Ook het gebruikte scheerproduct speelt namelijk een belangrijke rol. Hieronder lees je alles over de belangrijkste verschillen tussen scheerzeep, scheerschuim, scheercrème, scheergel en scheerolie.

Waarom scheerzeep gebruiken?

Scheerzeep is een klassiek scheerproduct dat je makkelijk aanbrengt met een scheerkwast. De haren van de kwast masseren de zeep in combinatie met warm water goed in, waardoor de baardharen zachter worden en de huidporiën zich openen. Dit maakt de scheerervaring niet alleen een stuk comfortabeler, maar zorgt ook voor een glad scheerresultaat.

Tip: Taylor of Old Bond Street Scheerzeep Sandalwood is een authentieke scheerzeep met mannelijke geur die wordt geleverd in een luxe handgemaakte kom.

Waarom scheerschuim gebruiken?

Scheerschuim is een moderner scheerproduct, dat in een spuitbus zit en luchtbellen bevat. De luchtbellen zorgen voor een geleidend laagje op de huid, waardoor het scheermes er soepel overheen glijdt. Daarnaast verloopt de scheerbeurt doorgaans sneller, omdat je het schuim uit de spuitbus met de hand kunt aanbrengen en hiervoor geen kwast nodig hebt.

Tip: Proraso Green Refreshing Scheerschuim koppelt een superglad scheerresultaat aan de verfrissende en revitaliserende werking van Eucalyptus Oil en Menthol.

Waarom scheercrème gebruiken?

Scheercrème doet denken aan scheerzeep en zit vaak in een vergelijkbare verpakking. Het verschil is dat de crème doorgaans iets zachter is en zich ook wat makkelijker laat opschuimen. Ook is de geur vaak iets sterker dan die van scheerzeep en kun je een scheercrème gewoon met de vingers aanbrengen. Voor beginnende scheerders is dit dan ook een ideale tussenstap richting scheerzeep.

Tip: Taylor of Old Bond Street Scheercrème Sandalwood is een bijzonder luxe rijke crème die de huid optimaal beschermt en hydrateert.

Waarom scheerolie gebruiken?

Scheerolie is tegenwoordig sterk in opkomst en dat heeft meerdere goede redenen. De olie heeft een zeer natuurlijk karakter en bevat meestal minder ingrediënten dan schuim, crème, zeep of gel. Ook zorgt scheerolie bij veel mannen voor minder huidirritatie en is het geleidende laagje op de huid in tegenstelling tot schuim en gel transparant. Hierdoor zie je beter wat je met je scheermes doet.

Tip: Apothecary87 1893 Scheerolie verzacht zelfs de stugste baardharen en is eenvoudig over een vochtige huid te verdelen. Je hebt slechts een paar druppels nodig!

Waarom scheergel gebruiken?

Scheergel is een soort mix tussen scheerolie, scheerschuim en scheercrème en biedt daarmee het beste van al deze werelden. Het schuimt pas als je het aanbrengt en laat je scheermes moeiteloos over de huid glijden voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Verspreid de gel met je vingers over de baardharen; een klein bolletje in je handpalm is al voldoende.

Tip: Pacinos Scheergel zorgt voor een superieure huidconditionering en laat je scheermes soepel over de huid glijden met een heerlijk verkoelend effect.