Hoe gebruik ik een scheerkwast?

hoe-gebruik-ik-een-scheerkwast
Steeds meer mannen scheren zich tegenwoordig met een klassieke scheerkwast. Dit geeft niet alleen een gladder scheerresultaat, maar is ook nog eens een bijzonder prettige ervaring. Wil je maximaal van deze voordelen profiteren, dan moet je de kwast natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. In dit artikel leggen wij je daarom uit hoe je een scheerkwast het beste gebruikt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je daadwerkelijk begint met scheren, zijn er een aantal maatregelen die je ter voorbereiding moet treffen. Reinig eerst je gezicht en dep het hierna (indien je er de tijd voor hebt) na met een warme handdoek. Plaats vervolgens je zeepstick op de bodem van de scheerkom (het gebruik van zo’n kom is zeker aan te raden) en zet daarnaast een kom met heet water.

Maak de scheerkwast vochtig door hem kort onder te dompelen in het hete water (maak hem niet drijfnat) en wrijf er daarna mee over de zeepstick in de scheerkom totdat er een mooie schuimlaag ontstaat. Wil je het schuim dikker maken? Maak de kwast dan wat minder vochtig en wrijf wat langer over de stick. Voor dunner schuim gebruik je juist wat meer water.

Zo gebruik je een scheerkwast om te scheren

Na het aanbrengen van de perfecte schuimlaag op je scheerkwast, beweeg je deze in korte en snelle stroken over je gezicht. Het beste is een draaiende beweging, omdat je hierdoor al het schuim op de kwast optimaal gebruikt. Ook geef jij je gezichtshuid op deze manier een fijne scrub en zet je de baardharen mooi recht overeind voor een optimaal resultaat tijdens het scheren.

Pak hierna niet direct je scheermes, maar laat het scheerschuim eerst even inwerken om de baardharen goed zacht te maken. Dit zorgt voor een comfortabeler scheerervaring en verkleint de kans op sneetjes en andere ongemakken. Voor het beste resultaat is het aan te raden om naast een goede scheerkwast, ook een goed scheermes te gebruiken.

Schoonspoelen en ophangen

Als je eenmaal klaar bent met scheren, is het belangrijk om niet alleen je scheermes af te spoelen. Ook je scheerkwast behoeft enige aandacht om de volgende keer weer als nieuw te functioneren. Spoel de kwast eerst goed schoon met water en maak hem daarna handdoekdroog tot hij alleen nog licht vochtig is. Hang hem hierna op in een speciaal daarvoor bedoelde scheerkwasthouder.

Zolang de scheerkwast niet drijfnat maar vochtig is, droogt hij op deze manier gelijkmatig en natuurlijk op zonder dat de haren van de kwast worden verbogen of aangetast. Hierdoor gaat de kwast aanzienlijk langer mee en haal jij meer plezier uit je investering. Ben je op zoek naar de beste scheerkwast op basis van jouw wensen? Bekijk dan hier ons uitgebreide assortiment.