Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

31 augustus 2021

Baardborstel of baardkam: welke heb ik nodig?

Zodra je baard de fase van stoppelbaard ontgroeit, is het zaak om meer aandacht te besteden aan de verzorging ervan. De ene man zweert hiervoor bij een baardborstel en de andere bij een baardkam. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze producten en welke van de twee heb jij in jouw situatie nodig? Lees in dit artikel alles wat je moet weten!

De voordelen van een baardkam

Net zoals een gewone kam is een baardkam specifiek ontwikkeld om haren – in dit geval die van je baard – in model te brengen. In vergelijking met een reguliere kam beschikt een baardkam over dikkere en kortere tanden met meer ruimte ertussen. Dit zorgt ervoor dat de kam zelfs de meest weerbarstige baard kan bedwingen en je als bebaarde man goed verzorgd de deur uit kan.

Hiernaast biedt een baardkam ook nog enkele aanvullende voordelen. Zo haalt regelmatig gebruik van de kam knopen en klitten uit je baard. Belangrijk is dan wel dat de baardkam van hout of cellulose acetaat is, zodat de baardharen niet statisch worden. Tot slot zal een baardkam bijdragen aan een gelijkmatige verdeling van baardolie door je baard (mits je baardolie gebruikt).

Tip: De stijlvolle Mr Bear Family Baardkam is gemaakt van 100% perzik hout en heeft wijde tanden voor een optimale doorkambaarheid. Goed te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Mr Bear Family Baardolie Wilderness.

De voordelen van een baardborstel

Ook een baardborstel heeft zijn eigen specifieke voordelen. Daar waar een baardkam vooral wonderen doet voor het model van je baard, doet een baardborstel dat voor de gezondheid ervan. Een borstel verwijdert dode huidcellen en andere vuiligheid en geeft de onderliggende huid ook nog eens een doorbloedingsbevorderende massage (veel meer dan een baardkam).

Regelmatig borstelen is dan ook onontbeerlijk om roos- en schilfervorming te voorkomen zelfs het groeiproces van je baard te bevorderen. Hoewel het wetenschappelijk (nog) niet is aangetoond, zijn er veel mannen die zweren dat hun baard door dagelijkse borstelsessies sneller is gaan groeien. Met als resultaat een vollere baard – wat wil je als baardliefhebber nog meer?

Tip: De Mr Natty Baardborstel is gemaakt van beukenhout met pure zwijnenharen en ligt met zijn ovale vorm geweldig in de hand. Ben je op zoek naar een goede baardborstel met een handgreep? Dan kunnen we de hoogwaardige Mr Bear Family Baardborstel van harte aanbevelen.

Baardborstel, baardkam of allebei?

Zoals je ziet bieden zowel de baardkam als de baardborstel elk hun eigen voordelen. Daarnaast hebben ze ook enkele overlappende eigenschappen. Zo zal een baardborstel ook werken om baardolie effectiever door je baard te verdelen en zal het gebruik van een baardkam de doorbloeding van je huid ook tot op zekere hoogte stimuleren.

Feit is wel dat het ene product in bepaalde dingen beter is dan het andere. Voor de meeste mannen is het daarom ideaal om zowel een baardkam als baardborstel te gebruiken. Eerst gebruik je de kam om je baard in model te brengen en daarna ga je voor het perfecte eindresultaat door na te borstelen met de borstel. Doe dit dagelijks voor een stijlvolle, gezond glanzende en verzorgde baard!