Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

12 maart 2022

Wat is de beste shampoo voor droog haar?

Veel mannen hebben er last van: droog, pluizig en breekbaar haar. Hoewel je dit in het begin nog kunt verbergen met het juiste stylingproduct, wordt het na verloop van tijd vaak steeds erger. Gelukkig kun je dit probleem (letterlijk) bij de wortel aanpakken door je haar dagelijks te wassen met een goede shampoo. In dit artikel bespreken we de beste shampoo voor mannen met droog haar.

Waarom mijn haar wassen met shampoo voor droog haar?

Het geregeld wassen van je haar met shampoo hoort bij een goede persoonlijke verzorgingsroutine. Shampoo heeft een reinigende en ontvettende werking om huidoliën, bacteriën en andere vuiligheid te verwijderen en je haar fris, gezond en glanzend te houden. In de ontvettende werking schuilt echter ook een risico, want hierdoor kunnen bepaalde shampoos droog haar nog droger maken.

Heb jij als man last van droog, statisch of pluizig haar, dan is het dan ook belangrijk om je haar niet met elke willekeurige shampoo te wassen. Liever gebruik je een shampoo speciaal voor droog haar, die zich kenmerkt door een milde en hydraterende werking en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Maar wat is nu de beste natuurlijke shampoo voor droog haar? Hieronder onze 3 favorieten:

1). Layrite Daily Shampoo

De Layrite Daily Shampoo is sinds jaar en dag razend populair bij mannen met een droge hoofdhuid. Dat heeft een goede reden, want daar waar je de meeste shampoos hooguit enkele keren per week kunt gebruiken omdat je haar anders al snel te droog wordt, is deze shampoo dagelijks te gebruiken.

Layrite krijgt dit voor elkaar door de formule met krachtige voedingsstoffen, omega-vetzuren en antifungale eigenschappen. Hierdoor wordt de droge hoofdhuid gehydrateerd en gevoed en raakt deze niet geïrriteerd. Uiteraard kun je deze shampoo voor mannen ook minder vaak gebruiken.

2). Lumin Skin Keratin Recovery Shampoo

Een andere shampoo voor droog haar die absoluut het vermelden waard is, is de Lumin Skin Keratin Recovery Shampoo. Deze speciale keratineshampoo voor mannen helpt om de haarfollikels te versterken en beschadigingen aan het haar en de hoofdhuid te herstellen.

Een van de werkzame ingrediënten om droog haar te voorkomen, is ceramide. Deze natuurlijke stof helpt om vocht vast te houden en versterkt de huidbarrière. Daarnaast bevat de Lumin Skin Keratin Recovery Shampoo tea tree bladolie en pepermuntolie om droge en geïrriteerde huid te kalmeren.

3). Hanz de Fuko Dry Shampoo

Hele effectieve shampoos om te droog haar te voorkomen of herstellen, zijn droogshampoos (no pun intended). Dit komt omdat droogshampoo doorgaans minder agressief is dan reguliere shampoo, waardoor er meer natuurlijke oliën achterblijven in je haar en op je hoofdhuid.

Met name de Hanz de Fuko Dry Shampoo blinkt uit op dit gebied en normaliseert de conditie van de hoofdhuid al na het eerste gebruik. De natuurlijke formule met 16+ pure natuurlijke plantenextracten en 10+ aminozuren maakt droog haar merkbaar dikker, sterker en voller.