• Lorem ipsum

Baardolie en baardbalsem: wat is het verschil?

10 Sep 2020

Ben jij de trotse eigenaar van een baard? Dan wil je natuurlijk goed voor je baard zorgen. Dat kun je doen met verschillende producten, waarvan baardolie en baardbalsem de bekendste zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee baardproducten en wanneer kun je elk product het beste gebruiken? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Baardolie: wat is het verschil met baardbalsem?

Baardolie is een verzorgende en voedende mix van natuurlijke oliën zoals arganolie, jojobaolie of amandelolie. Hiermee kun je jouw baardharen zachter maken, gezond houden en hierdoor in theorie zelfs iets sneller laten groeien. De meeste baardoliën bevatten ook etherische oliën, die met name worden toegevoegd om je baard lekker te laten ruiken.

Door de verzorgende en voedende eigenschappen is baardolie een product dat niet mag ontbreken in jouw dagelijkse baardverzorgingsritueel. De olie is bovendien niet alleen goed voor je baard, maar ook voor de onderliggende gezichtshuid. In tegenstelling tot baardbalsem is baardolie echter niet bedoeld om je baard mee te stijlen.

Baardbalsem: wat is het verschil met baardolie?

Baardbalsem is een mix van verzorgende en voedende oliën in combinatie met natuurlijke waxen zoals sheaboter, lanoline of bijenwas. De aanwezigheid van de wax geeft de balsem een bepaalde hold, waardoor je dit product ook kunt gebruiken om je baard mee in model te brengen. Net als baardolie bevat baardbalsem meestal verschillende etherische oliën voor een lekker geurtje.

Het gebruik van baardbalsem is aan te raden voor iedereen die zijn baard dagelijks wil stijlen en tegelijkertijd wil voeden en hydrateren. Ook als je een vollere baard wilt, is baardbalsem een ideaal product. Met name een balsem met sheaboter laat je baard voller en dikker ogen en maakt het makkelijk om zelfs de meest weerbarstige baardharen in het gewenste model te brengen.

Kan ik baardolie en baardbalsem samen gebruiken?

Het valt te begrijpen dat mensen baardolie en baardbalsem soms door elkaar halen. Baardbalsem heeft veel van de verzorgende eigenschappen van baardolie en kan daarom ook prima op zichzelf worden gebruikt. Het combineren van de twee producten is ook mogelijk, maar gebruik dan liever niet teveel baardolie. Dit gaat namelijk ten koste van de hold van de balsem.

Alleen het gebruik van baardolie raden we de meeste mannen af. Dit product is namelijk alleen geschikt om je baard mee te verzorgen, maar niet om hem ook te stijlen. Voor een optimale verzorging én styling gebruik je dan ook zowel baardolie als baardbalsem. Experimenteer met de beste verhoudingen en producten voor jouw baard.

Dit zijn momenteel de populairste baardolie en baardbalsem bij onze klanten: