3 haarproblemen bij mannen (zo los je ze op)

3 haarproblemen bij mannen (zo los je ze op)
De groei van je haar is vaak erfelijk bepaald. Denk alleen al aan de locatie, de snelheid en de richting van de haargroei. Veel mannen hebben een kort tot halflang kapsel, waardoor bepaalde erfelijke kenmerken extra opvallen. Denk hierbij onder meer aan een weerborstel of grote kruin, maar ook aan haar dat vrijwel altijd in een zijscheiding valt. Hieronder lees je de oplossingen voor deze 3 haarproblemen:

Een weerborstel

Een weerborstel is een deel van het hoofdhaar dat niet op natuurlijke wijze meevalt met de rest van het haar. Vaak gaat het om een weerbarstige of tegendraadse pluk, die rechtop staat als je kapsel plat is of juist plat neervalt als je je kapsel in model probeert te brengen. Kortom: een weerborstel doet altijd precies wat je niet wilt en laat zich met de meeste haarproducten nauwelijks in model brengen.

Gelukkig is er wel degelijk een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Zo kun je de kapper vragen om een weerborstel wat langer te laten groeien, waarna je kiest voor een kapsel dat ongeveer in dezelfde richting meevalt. Ook gebruik van het juiste haarproduct kan die ene irritante pluk soms in bedwang houden. Gebruik dan liever niet teveel, want dit maakt de pluk te zwaar waardoor hij neervalt.

Tip: Suavecito Firme Hold Pomade heeft een sterke hold en geeft zo zelfs de meest hardnekkige weerborstels geen kans. Gebruik tijdens het aanbrengen een föhn voor een extra sterke hold.

Een zijscheiding

Soms valt je haar van nature in een zijscheiding. Maar wil je de scheiding juist precies de andere kant op of geef je de voorkeur aan een compleet ander kapsel? Dan zul je merken dat het lastig is om je gewenste look te realiseren. Zelfs als je kapsel ’s ochtends vroeg nog goed zit, heeft het gedurende de dag de neiging om weer terug in de oorspronkelijke groeirichting te vallen.

Hiervoor geldt hetzelfde advies als bij een weerborstel: het heeft geen zin om tegen de stroming in te zwemmen. Analyseer hoe je haar van nature het liefste valt en overleg met de kapper een herenkapsel dat hierop goed aansluit. Bij een kapsel dat in de natuurlijke richting valt, heb je geen stylingproducten nodig met een zware hold. Een product met een lichte hold is al genoeg.

Tip: Layrite Natural Matte Cream is een lichtgewicht cream die het haar meer textuur geeft, terwijl het toch makkelijk de hele dag opnieuw te stijlen blijft. Ideaal voor natuurlijk vallende kapsels.

Een grote kruin

Veel mannen zullen het herkennen: een kruin die groter is, doordat het haar op die plek sneller lijkt te groeien dan de rest van het hoofdhaar. Dit brengt je kapsel uit balans en kan er soms gek uitzien, bijvoorbeeld als je met flinke tegenwind op de fiets zit. Heb je ook nog eens last van dun haar of inhammen? Dan zal een grote kruin nog sneller opvallen.

De oplossing voor dit probleem is heel simpel. In tegenstelling tot alleen het korter knippen van de kruin, is het belangrijk om aan de voorkant wat meer lengte te houden. Kies voor een kapsel dat van voor naar achter van lang steeds korter wordt. De grotere haarlengte aan de voorkant leidt af van je kruin en houdt je kapsel in balans als je kruin na verloop van tijd steeds groter groeit.

Tip: Een grooming spray zoals Black Label Grooming Black Mist geeft meer controle over langere kapsels, maar zorgt ervoor dat je haar zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden.