Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

24 november 2017

Zo geniet jij langer van je scheermes

Bij Mannenzaak lees je vaak tips over de beste manieren om jezelf te scheren. Ook verkopen wij een variëteit aan scheermessen waarmee je de beste scheerresultaten behaalt. Natuurlijk is er jou veel aan gelegen om je favoriete scheermes zo lang mogelijk goed te houden; al is het alleen maar vanwege de kosten. Hoe je dat doet? Volg de onderstaande 5 adviezen op:

Trim eerst

Niet elke man heeft dezelfde baardgroei en bij de een gaat het sneller dan de ander. Als jij in relatief korte tijd al een flinke baard opbouwt, is het verstandig om deze eerst te trimmen voordat je glad gaat scheren. Zo heeft jouw scheermes minder haar te verwerken, raakt het minder snel bot en treedt er minder snel verstopping op als je apparaat uit meerdere mesjes bestaat.

Blijf je huid goed verzorgen

Al eerder hebben wij je verteld waarom het belangrijk is om je baard op dagelijkse basis te verzorgen, maar dit geldt natuurlijk net zo goed voor je huid. Dode huidcellen resulteren in een minder soepele scheerervaring en kunnen er bij een apparaat met meerdere mesjes voor zorgen dat ze sneller verstopt raken. Een goede dagelijkse hygiëne en gezichtsverzorging zoals scrubben voorkomt dit.

Spoel af na elke strook

Met hoe meer haren jouw scheermes in aanraking komt, hoe sneller het logischerwijs bot wordt. Om je mes zo scherp mogelijk te houden, is het daarom verstandig het na elke scheerstrook even af te spoelen. Ook de scheerervaring verbetert hierdoor, want een bot mes vol haren leidt onvermijdelijk tot meer wondjes en ingegroeide baardharen.

Bewaar je scheermes droog en koel

Vocht en metaal is geen goede combinatie en je scheermes vormt hierop geen uitzondering. Het bewaren van je mes in een vochtige omgeving leidt na verloop van tijd onherroepelijk tot roestvorming en botheid. Ook is het simpelweg niet hygiënisch: schimmels en bacteriën krijgen ongelimiteerd de kans om te groeien. Bewaar je scheermessen daarom altijd droog en koel.

Gebruik onderweg een eigen hoes

Ook onderweg is het belangrijk om je scheermes koel en droog te vervoeren. Als je altijd zuinig bent op je mes, is het natuurlijk zonde om het in slechts enkele weken vakantie bot te maken. Doe scheermessen onderweg of op vakantie daarom niet in een toilettas met andere (vochtige) toiletartikelen, maar bescherm ze met een eigen hoes of wikkel ze desnoods in een stuk papier.