Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

27 januari 2021

Welk haarproduct past bij mijn haartype?

Veel mannen kiezen een haarproduct op basis van het kapsel dat ze willen. Doe jij dat ook, maar werkt niet elk product zoals je had gehoopt? Dat kan komen omdat het niet goed past bij je haartype. Je type haar wordt met name bepaald door de dikte en daarom zetten we in dit artikel de beste haarproducten voor dun, normaal en dik haar op een rijtje.

De beste producten voor mannen met dun haar

Zou jij liever wat dikker en voller haar willen? Dan ben je zeker niet de enige. Met name boven de leeftijd van 25 zijn er veel mannen die zich storen aan hun steeds dunner wordende haar. Uiteindelijk kan dit zelfs uitmonden in kaalheid, hoewel dat per man verschilt. Hoe dan ook kun jij je dunne haar een stuk dikker en voller laten ogen door het gebruik van de juiste stylingproducten.

Bij een relatief kort kapsel is clay vaak een ideaal product om dunner haar te camoufleren en je kapsel goed in bedwang te houden. Voor een medium of halflang kapsel werkt styling powder in onze ervaring het beste. Heb je lang haar dat op sommige plekken wat dunner begint te worden? Dan is Sea Salt Spray een geweldig product om je lange mannenmanen meer volume te geven.

De producten die wij voor dunner haar absoluut kunnen aanraden zijn:

De beste producten voor mannen met normaal haar

Tsja, hier kunnen we kort maar krachtig over zijn. Ben jij als man gezegend met haar van een normale dikte? Dan zullen de meeste haarproducten waarschijnlijk prima voor je werken. De enige uitzondering hierop is als je haarstructuur afwijkend is. Krult je haar bijvoorbeeld sterk, dan is een kapsel zoals een strakke pompadour lastiger te realiseren.

In dit geval draait de keuze dus niet zozeer om het beste haarproduct, maar om het beste kapsel voor je haartype. Vrijwel elk haarproduct zal namelijk moeite hebben om uit krullend haar een strak en stijl kapsel tevoorschijn te toveren. Ben jij een geluksvogel met haar van een normale dikte dat ook nog eens niet al teveel slag heeft? Dan zal vrijwel elk stylingproduct goed voor je kunnen werken.

De beste producten voor mannen met dik haar

De meeste mannen hebben liever dik dan dun haar. Toch is dik haar in de dagelijkse styling echt niet altijd een pretje. Dik haar is namelijk vaak vrij stug, waardoor bepaalde stylingproducten zich lastiger laten aanbrengen. Ook heeft dik haar een eigen wil en zal je kapsel aan het einde van de dag hierdoor vaak anders zitten dan je eigenlijk bedoeld had.

Een belangrijke eis aan een stylingproduct voor dik haar is dat het makkelijk smeerbaar is. Producten als clay en paste vallen hierdoor al snel af. Een betere optie voor mannen met stugge kapsels is pomade. Een goede pomade combineert een hoge smeerbaarheid met een hoge hold, waardoor zelfs het dikste haar de hele dag door perfect blijft zitten.

Een pomade die wij absoluut kunnen aanraden voor dik haar is:

  • Uppercut Deluxe Pomade. Deze pomade is op waterbasis en laat zich hierdoor naast makkelijk aanbrengen ook eenvoudig uitwassen. De sterke hold houdt jouw kapsel van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in bedwang en geeft het precies de juiste hoeveelheid glans.