Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

20 december 2022

Wat te doen tegen huidirritatie door je baard?

Veel mannen met een baard hebben last van een geïrriteerde huid. Een vervelend probleem, want huidirritatie kan zich uiten in onder meer droogheid, schilfers en rode vlekken. Hoe kun je een rode of geïrriteerde huid als baarddragende man nu voorkomen en welke producten zijn het meest geschikt om deze klachten te verminderen?

Kan ik een baard groeien met een gevoelige huid?

Bij de meeste mannen leidt het groeien van een baard niet zo snel tot een geïrriteerde huid. Sterker nog; een baard kan zelfs huidirritatie voorkomen door je huid te beschermen tegen invloeden zoals UV-straling en winterkou. Ontgroeit een baard eenmaal het stadium van stoppelbaard, dan wordt een goede baardverzorging steeds belangrijker om irritatie te voorkomen.

Mannen die relatief vaker last hebben van huidirritatie door hun baard zijn mannen met een gevoelige huid. In een langere baard kunnen vet en vuiligheid zich opstapelen en weerbarstige haren in de huid gaan prikken. Voor mannen met een gevoelige huid is het dan ook aan te raden te kiezen voor een kortere baardlengte of een model dat niet het hele gezicht bedekt (denk aan een goatee).

Hoe verzorg ik mijn baard zonder mijn huid te irriteren?

Een goede baardverzorging is nodig om zowel je baard als de onderliggende huid schoon te houden, te voeden en te hydrateren. Tegelijkertijd kan het verzorgen van je baard de huid ook weer irriteren. Zo kan het kammen of borstelen van je baard leiden tot uitgetrokken haartjes en kan het modelleren van je baard met een scheermes leiden tot razor burn.

Met het gebruik van de juiste producten kun je als man al een hoop ellende voorkomen. Zo zal een kwalitatief goede baardkam of baardborstel de huid beduidend minder irriteren dan een goedkoop exemplaar van de drogist om de hoek. Dat geldt zeker voor een scheermes; met een Safety Razor maak je de huid blijer dan met een standaard scheermes en scheer je je een stuk gladder.

Voorkom huidirritatie met deze 3 baardverzorgingsproducten

Naast de hierboven genoemde tools is het belangrijk om je baard als man te verzorgen met de juiste producten. Bij een langere baard of een gevoelige huid zijn de volgende 3 producten wat ons betreft onmisbaar om huidirritatie te voorkomen:

Baardshampoo

Baardshampoo. Baardshampoo weert vet en vuiligheid uit je baard, verzacht prikkende haren en repareert gespleten haarpunten. Een waanzinnig populaire baardshampoo die ook geschikt is voor de gevoelige mannenhuid is de Proraso Baardshampoo Wood & Spice. De rijke formule trekt volledig in de huid en voedt en hydrateert baardharen hierdoor van de wortel tot in de punt.

Baardolie

Baardolie. Baardolie helpt om een baard die snel droog wordt te hydrateren en de onderliggende huid gezond te houden. Bij een gevoelige huid moet je wel oppassen dat je geen baardolie gebruikt met synthetische ingrediënten. Bij Mannenzaak heb je de keuze uit de beste baardoliën met een natuurlijke formule, zoals de heerlijk ruikende Mr Bear Family Baardolie Wilderness.

Baardbalsem

Baardbalsem. Baardbalsem biedt een unieke mix van verzorgende oliën en natuurlijke waxen. Hierdoor blijft je baard doorvoed, gehydrateerd en in model en blijf jij gevrijwaard van vervelend prikkende baardharen. Een balsem zoals de Reuzel Baardbalsem Wood & Spice is makkelijk aan te brengen, vermindert jeuk en laat je baard en snor er direct voller en gezonder uitzien.