Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

5 januari 2018

Is baardolie echt nodig?

Er was een tijd dat je met een volle baard op kantoor met de nek werd aangekeken. Gelukkig is dat anno 2018 al lang niet meer het geval en is een verzorgde baard zelfs ronduit hip te noemen. En omdat de trend inmiddels al vele jaren duurt, lijkt het erop dat de baard een blijvertje is.

Met de herrijzing van de baard is echter ook het aantal baardverzorgsingsproducten op de markt in rap tempo toegenomen. Met name baardolie wordt aangeprezen als onmisbaar onderdeel van je dagelijkse verzorgingsritueel. Maar hoe nodig is het nu echt? Wij zochten het voor je uit.

Een baard dragen is niet altijd een pretje

De kop hierboven zegt het eigenlijk al: het is niet altijd makkelijk om de trotse bezitter van een baard te zijn. Zoals je ongetwijfeld zelf hebt ervaren, kunnen baardharen venijnig in je huid prikken naarmate ze langer groeien. Dat komt met name omdat de haren vaak erg stug en hard zijn. Baardolie is de beste manier om deze haren zachter te maken en zo het prikkende effect te voorkomen.

Naast prikkende baardharen, kun je ook jeuk in je gezicht krijgen door een steeds droger wordende huid. Hoe groter je baard groeit, hoe minder talgolie er beschikbaar is voor de steeds langer rakende baardfollikels. Dit resulteert normaliter al snel in een droge huid, maar dit is gelukkig eenvoudig te vermijden door je baard met baardolie te hydrateren.

Een verzorgde look met een volle baard

Net als je hoofdhaar, is je baardhaar ook gevoelig voor verzorging of juist een gebrek daaraan. Na enige tijd van gestage baardgroei bevatten sommige haren onvermijdelijk gespleten punten. Deze moet je weer afknippen met als gevolg dat de groei van je baard een stuk minder snel verloopt dan gehoopt. Elke morgen insmeren van je baard met baardolie verkleint de kans op dode punten.

Hoofd- en baardhaar delen nog meer overeenkomsten, want ook je baardharen lopen het risico op roosvorming. Zeker als je met pijn en moeite een volle baard hebt gekweekt, is het doodzonde als deze wordt ontsierd door opvallende witte schilfers. Baardolie smoort het ontstaan van roos vroegtijdig in de kiem en voorziet je baard tegelijkertijd van een lekker geurtje. Win-win wat ons betreft!

Heb ik baardolie nodig of niet?

Of baardolie echt nodig is, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke eisen. Maar wij geloven dat de grote voordelen – verminderde huidirritatie en een verzorgdere look en geur – de kosten in elk geval meer dan waard zijn. Omdat een flesje baardolie in de webwinkel van Mannenzaak nu ook niet bepaald de wereld kost, is dit een makkelijke manier om te testen of het product wat voor jou is.

Heb je geen last van huidirritatie, een droge huid of roos én ben je tevreden over het model van je baard? Dan kun je de baardolie in eerste instantie laten voor wat het is. Mocht je later een of meerdere van deze klachten krijgen, kun je altijd nog bij Mannenzaak terecht. Heb je andere vragen over je baardverzorging? Laat het ons dan weten, wij helpen je graag op weg.