Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

6 september 2018

Hoe moet ik een snorkam gebruiken?

Ben jij de trotse bezitter van een flinke snor? Dan weet je na het lezen van ons vorige artikel dat het gebruik van een snorkam cruciaal is voor een goede snorverzorging. Maar hoe moet je zo’n kam eigenlijk gebruiken voor de beste resultaten? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe jij het maximale uit het gebruik van je snorkam haalt.

In welke richting kam ik snorharen?

De eerste keer dat je snor op een flinke lengte komt, is het even wennen. Waarom groeien sommige snorharen alle kanten op en in welke richting moet je ze kammen? De kamrichting hangt voornamelijk af van je persoonlijke doelen. Ga jij je snor bijvoorbeeld bijknippen? Kam de haren dan loodrecht naar beneden, zodat je ze overal op een gelijke lengte afknipt.

Vooraf wassen met lauwwarm water en shampoo (hiervoor kun je baardshampoo gebruiken) is een goede manier om de haren zachter te maken. Dit maakt het kammen makkelijker en daarmee ook het knippen. Wil jij je snor niet bijknippen maar alleen stylen? Kam de haren dan in de richting waarin je ze wilt stylen. Hierdoor kun je op termijn zelfs de groeirichting iets beïnvloeden.

Moet ik altijd wax gebruiken bij het kammen?

Als jij je snor alleen oppervlakkig wilt verzorgen, is het voldoende om hem gedurende de dag af en toe te kammen. Wil jij je bovenlipversiering echter in een specifieke vorm stylen? Dan heb je meer nodig dan een goede snorkam alleen. Ook snorrenwax mag niet ontbreken in jouw dagelijkse snorstylingsritueel.

We hebben echter goed nieuws: snorwax laat zich het makkelijkst aanbrengen met een snorkam. Zo sla je tijdens het kammen dus twee vliegen in één klap! Het beste gebruik je hiervoor twee snorkammen: een om de wax aan te brengen en de ander om al te grote klodders goed te verspreiden en eruit te kammen. Zo ben je ’s ochtends snel klaar als je voor de spiegel staat!

Hoe gebruik ik een snorkam?

Voor algehele dagelijkse verzorging is het gebruik van een snorkam vrij eenvoudig. Plaats de kam om te beginnen bovenaan één kant van je snor en kam de haren vervolgens loodrecht naar beneden. Druk de kam niet te hard aan om huidirritatie te vermijden en beweeg geleidelijk richting de andere kant totdat je de hele snor gekamd hebt.

Afhankelijk van je stylingwensen kun je jouw snorharen niet alleen naar onderen, maar ook naar links en rechts kammen. Dat kun je bijvoorbeeld doen als een klassieke krulsnor je wens is. In dat geval gebruik je de snorkam om de snorharen vast te grijpen en vervolgens in de juiste richting te draaien. Breng hiervoor wel eerst de snorrenwax aan zoals hierboven beschreven. Succes!