Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

21 augustus 2018

Wat zijn de voordelen van een snorkam?

Als man weet jij inmiddels: weinig dingen zijn zo weerbarstig als de haren van je snor. Het blijkt dan ook een flinke klus om deze dagelijks in het gewenste model te brengen. Gelukkig heb je hiervoor een aantal hulpmiddelen. Naast de snorschaar en snorwax doelen we natuurlijk op de snorkam. Maar heb je zo’n snorkam wel echt nodig? Hieronder lees je alles over de voordelen en noodzaak.

Waarom moet ik een snorkam gebruiken?

Het groeien van een indrukwekkende snor vertoont gelijkenissen met het groeien van een baard. Hou rekening met een groeiperiode van minimaal 5 weken voordat je kunt denken aan een bepaald model. Vanaf dat moment zul je merken dat je snor een eigen wil krijgt en alle kanten opgroeit. Wil jij hem zo goed mogelijk in toom houden? Dan is een snorkam het eerste hulpmiddel dat je nodig hebt.

Een snorkam kenmerkt zich door zijn kleine formaat en fijne kamtanden. Hierdoor heeft hij aanzienlijk meer grip op je snor dan een gewone baardkam of haarkam. Gebruik de snorkam bij voorkeur elke ochtend om vuiligheid en huidschilfers te verwijderen en je snor in model te brengen. Zo wordt het kammen een vast onderdeel van je dagelijkse verzorgingsritueel.

Wat zijn de voordelen van een snorkam?

Het dagelijks gebruik van een snorkam heeft vele voordelen. Niet alleen is het hygiënisch en brengt het je snor in model, maar ook resulteert het in een aantal permanente veranderingen. Zo kun je de groeirichting van je snorharen beïnvloeden door ze in de gewenste richting te kammen. Regelmatig kammen is dan wel noodzakelijk voor een blijvend effect.

Ook is een snorkam bijna noodzakelijk om het maximale uit je snorwax te halen. Een kam is namelijk niet alleen de beste manier om snorrenwax aan te brengen, maar ook om hem te stylen en eventueel in klassieke punten te draaien. In een volgend artikel besteden wij meer aandacht aan de beste manier om een snorkam in combinatie met snorwax te gebruiken.

Welke snorkam heb ik nodig?

Snorharen kenmerken zich door hun relatief korte lengte. Dit is dan ook het enige kenmerk dat ze delen. Verder zijn de onderlinge verschillen tussen mensen namelijk groot. Van fijne haren tot grove haren en van steile haren tot gekrulde haren: elke snor onderscheidt zich met een ander haarkarakter en groeirichting.

Dit maakt dat niet elke snorkam geschikt is voor jouw snor. Snorkammen zijn er in vele soorten en maten. Populair zijn onder meer varianten van hout, plantaardig celluloseacetaat, staal, plastic en imitatie-ivoor. Meer nog dan het materiaal is vooral de vorm van de kam belangrijk. Een snorkam met gladde afgeronde tanden werkt het beste om je haren tijdens het kammen niet uit te trekken.