Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

9 december 2022

Heb ik als man conditioner nodig?

Als man is de kans klein dat je conditioner gebruikt. Waarschijnlijk ben je gewend om je haar met shampoo te wassen en ken je conditioner alleen van die roze verpakking in het badkamerkastje van je vrouw of vriendin. Toch zijn er steeds meer mannen die conditioner opnemen in hun dagelijkse verzorgingsroutine. In dit artikel lees je waarom.

Heb ik als man een conditioner nodig?

Het korte antwoord op deze vraag is simpelweg ‘ja’. Zolang je haar op je hoofd hebt, zou je als man na elke shampoobeurt ook een conditioner moeten gebruiken. Want daar waar shampoo effectief is in reinigen van je hoofdhuid en het verwijderen van vet en vuiligheid, is conditioner dat in het hydrateren en voeden van je haar.

Veel shampoos zijn dan ook gemaakt om in combinatie met een conditioner gebruikt te worden. Gebruik je geen conditioner, dan gebruik je ook je shampoo niet zoals deze bedoeld is. Zeker wanneer je als man lang haar hebt, is een conditioner onmisbaar. Maar zelfs voor kale mannen zijn er speciale lotions voor de hoofdhuid die fungeren als conditioner, zoals Doctor Bald Daily Use Lotion.

Voordelen van een conditioner voor mannen

Conditioner werkt door vocht en voedingsstoffen in te brengen in de buitenste schubben van je haar. Dit houdt je haren gezond, glanzend en zacht en verkleint de kans op gespleten punten. Naast voeden helpt conditioner ook om de haarschubben te sluiten. Hierdoor is je haar minder kwetsbaar voor invloeden zoals kammen, borstelen, UV-straling, wind, kou en agressieve stylingproducten.

Naast conditioner is ook de föhn een product dat steeds meer mannen in hun dagelijkse verzorgings- en stylingsroutine gebruiken. Conditioner beschermt je haar tegen de hitte van de föhn en voorkomt hiermee dat het bij veelvuldig föhnen na verloop van tijd gaat pluizen. Met name een leave-in conditioner werkt goed, hoewel je hiervoor ook een haartonic kunt gebruiken.

Wat is de beste conditioner voor mannen?

Vroeger waren er nauwelijks conditioners voor mannen verkrijgbaar, maar gelukkig is dit tegenwoordig wel anders. Een aantal van deze producten is duidelijk populair onder mannen en die zetten we hieronder voor je op een rijtje:

1). Reuzel Daily Conditioner. Geschikt voor alle haartypes is dit een allround conditioner die bij vrijwel elke man in de smaak valt. De lichtgewicht formule bevat voedende ingrediënten zoals brandnetel, toverhazelaar, rozemarijn en akkerpaardenstaart, laat je haar zacht en gezond aanvoelen en is verkoelend en stimulerend voor de hoofdhuid.

2). Hanz de Fuko Natural Conditioner. 16+ puur natuurlijke plantenextracten en 10+ aminozuren zorgen ervoor dat er niets te wensen overblijft voor je dagelijkse haarverzorging. Deze conditioner ondersteunt een dikkere haarwortel en haren, waardoor het haar voller en dikker oogt. Daarnaast kun je dit product ook gebruiken als alternatief voor scheercrème. Hoe handig is dat?

3). Doctor Bald Daily Use Lotion. Ook de kale hoofdhuid heeft recht op een goede dagelijkse verzorging! Deze hydraterende reinigingslotion werkt hetzelfde als een voedende en hydraterende conditioner en kenmerkt zich door een ultrazachte formule zonder parabenen. Ideaal voor mannen die af willen van een trekkerige of schilferige hoofdhuid.