Aftershave lotion en balsem: wat is het verschil?

Aftershave lotion en balsem wat is het verschil
Scheren is geen pretje voor de gevoelige huid in je gezicht. Hoewel een goed scheermes al een hoop ellende zal voorkomen, kan een scheerbeurt zorgen voor roodheid, jeuk en irritatie. Een goede aftershave biedt dan verlichting, maar wat moet je eigenlijk kiezen; een lotion of een balsem? Hieronder lees je alles over het verschil en de beste keuze voor jou.

Wat is een aftershave lotion?

Een aftershave lotion is een relatief lichte substantie die de huid na het scheren reinigt, verfrist en hydrateert. Een lotion bevat doorgaans wat meer alcohol en zal de huid hierdoor ontsmetten door bacteriën te doden. Ook zorgt de alcohol dat de gezichtsporiën zich direct sluiten, wat helpt om puistjes en ingegroeide haren te voorkomen.

Aftershave lotion is bijzonder geschikt voor mensen met een normale tot vette huid en geeft na het aanbrengen een kenmerkend tintelend gevoel. In combinatie met een vaak frisse geur heeft de lotion hierdoor een verfrissend effect. Door de aanwezigheid van ingrediënten als glycerine is een aftershave lotion minder aan te raden voor mannen met een droge huid.

Onze tip voor een goede aftershave lotion: Proraso Green Refreshing Aftershave Lotion

Wat is een aftershave balsem?

Een aftershave balsem is een relatief wat dikkere substantie die de huid na het scheren verzacht, verzorgt en hydrateert. Doordat een balsem vaak meer olie bevat dan een lotion, is de hydratatie dieper en langduriger. Een aftershave balsem biedt hierdoor ook extra verlichting bij huidirritatie zoals razor burn na het scheren.

Aftershave balsem is met name geschikt voor mensen met een normale tot droge huid. Een balsem geeft na het aanbrengen een zachter en minder tintelend gevoel, terwijl ook de geur subtieler is dan bij een lotion. Hierdoor kies je een balsem als man eerder voor de verzorgende en hydraterende eigenschappen dan voor het verfrissende effect.

Onze tip voor een goede aftershave balsem: Proraso White Sensitive Aftershave Balsem

Aftershave balsem of lotion: wat moet ik kiezen?

Of jij kiest voor een aftershave balsem of lotion hangt af van je huidtype en voorkeuren. Heb jij een normale tot vette huid en wil je vooral een fris gevoel na het scheren? Dan is een lotion de beste keuze. Heb je een wat gevoeliger of droge huid die snel geïrriteerd is na het scheren? Dan zal een goede balsem veel van je klachten verlichten.

Belangrijk om te onthouden is dat zowel een balsem als lotion voor de meeste mannen goed kunnen werken. Veel mannen hebben daarom beide soorten aftershave in hun badkamerkastje staan, zodat ze elke dag het product kunnen kiezen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Lees hier meer over alle voordelen van aftershave.