Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

26 april 2022

Wat zijn de voordelen van aftershave?

Voor veel mannen is het een goede gewoonte na het scheren: het aanbrengen van aftershave. Het geeft een fris en verzorgd gevoel en zorgt ervoor dat je lekker ruikt als je de deur uitgaat. In werkelijkheid heeft aftershave echter veel meer te bieden dan alleen een lekker geurtje. In dit artikel leggen we uit wat voor jou als man het nut is van aftershave en hoe je de beste aftershave vindt.

Wat is het nut van aftershave?

Het gebruik van aftershave na het scheren heeft voor mannen ten minste 4 voordelen, die we hieronder een voor een bespreken:

  • Sluiten van je gezichtsporiën
  • Hydrateren van de huid
  • Herstellen van de huid
  • Lekker ruiken

1). Sluiten van de gezichtsporiën

Als je je scheert, openen de poriën in de gezichtshuid zich. Na het scheren is het echter van belang dat de poriën weer sluiten. Zo kunnen ze minder makkelijk verstopt raken door vuiligheid en verkleint de kans op mee-eters en puistjes. Aftershave helpt de gezichtsporiën om zich weer te sluiten, zeker als je de huid voor het aanbrengen ervan eerst afspoelt met koud water.

2). Hydrateren van de huid

Bij veel mannen zorgt een scheerbeurt voor een droge en trekkerige huid. Je kunt dit voorkomen door je gezichtshuid goed te hydrateren en een van de manieren om dit te doen is met een aftershave. Een goede aftershave bevat natuurlijke oliën die vocht inbrengen in de droge huid en hiermee zorgen voor langdurige hydratatie.

3). Herstellen van de huid

Na het scheren is de huid niet alleen droog, maar vaak ook rood en geïrriteerd. Dit komt omdat het scheermes onvermijdelijk zorgt voor minuscule wondjes en de beschermende toplaag van de huid afschraapt. Een aftershave met de juiste ingrediënten helpt de gezichtshuid om van deze aanslag te herstellen en heeft een kalmerende en antibacteriële werking.

4). Lekker ruiken

Dit is natuurlijk de hoofdreden dat de meeste mannen een aftershave in hun badkamerkastje hebben staan. Een aftershave kan heerlijk ruiken, maar vervliegt logischerwijs wat sneller dan bijvoorbeeld een eau de toilette of eau de cologne. Wel kan een aftershave de geur van deze producten uitstekend ondersteunen, aanvullen of versterken.

Wat is de beste aftershave?

Wat voor jou de beste aftershave is, is een kwestie van persoonlijke smaak. Wel kunnen wij op basis van de vele ervaringen van onze klanten 3 aftershaves uitlichten die terecht waanzinnig populair zijn bij mannen:

  • Clubman Pinaud Whiskey Woods Aftershave Lotion. Deze fantastische aftershave kenmerkt zich door een mannelijke maar niet te overheersende geur, die verrassend lang op de huid aanwezig blijft. De unieke formule ondersteunt de huid bij het genezen van wondjes.
  • Proraso White Sensitive Aftershave Balsem. Deze aftershave is een balsem in plaats van een lotion en is speciaal ontwikkeld voor de man met een gevoelige huid. De kalmerende en revitaliserende crème is verrijkt met havermoutextract en groene thee en zorgt telkens weer voor een fris en zacht gevoel.
  • Taylor of Old Bond Street Aftershave Lotion Sandalwood. Deze klassieke aftershave lotion scoort punten met zijn warme en onderscheidende houtachtige geur met daarin noten van geranium, anjer, patchouli muskus en sandelhout. Breng aan na het scheren om roodheid en irritatie te verminderen.