Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

21 december 2017

Trimmer, mes of schaar voor je gezichtshaar?

Gezichtshaar is er in vele soorten en maten. Van baarden tot snorren en van sikjes tot bakkebaarden. Als jij je gezichtshaar wilt laten groeien, heb je verschillende opties om het bij te houden. De trimmer, het scheermes en de baardschaar zijn daarvan het bekendst. Maar welke gebruik je in elke situatie? Dat vertellen we je hieronder.

Wanneer een scheermes gebruiken?

Wil je grote delen van je gezicht onbedekt laten? Dan is een scheermes de beste manier om jouw gezichtshaar vorm te geven. Op deze manier creëer je een uitermate glad scheerresultaat en is het contrast groter met de plekken waar je nog wel gezichtsbeharing hebt. Welk scheermes je gebruikt, hangt af van je specifieke wensen.

Voor het beste scheerresultaat, de minste hoeveelheid huidirritatie en de meest precieze manier van werken kies je voor een klassiek open scheermes. Met zo’n mes volg je relatief eenvoudig de contouren van je gezichtsbeharing, zeker in vergelijking met de doorsnee scheermesjes in de winkel. Die zijn veelal niet precies genoeg om langs fijne lijntjes zoals snorren te gebruiken.

Wanneer een baardtrimmer gebruiken?

Wil je het grootste gedeelte van je gezicht bedekt laten zonder direct op Sinterklaas te lijken, dan is een baardtrimmer voor jou de beste optie. Kies liefst wel een trimmer van een gerenommeerd merk, want anders kan deze vastlopen in stugge baardharen of doe je veel langer over het trimmen. Misschien is dit op de valreep nog een mooi kerstcadeau!

Ook als jij je gezichtshaar wilt laten toegroeien naar een langere baard, is een baardtrimmer een goede keuze. Omdat elke baardhaar in een ander tempo groeit, ontstaat al snel een onevenwichtige en onverzorgde look. Dat voorkom je eenvoudig door je groeiende baard regelmatig bij te trimmen. Begin bij een hoge lengte en maak deze geleidelijk korter totdat de langste haren zijn bijgeschoren.

Wanneer een baardschaar gebruiken?

Ben jij al in het gelukkige bezit van een langere baard? Dan gaat er niets boven het gebruik van een baardschaar. Er komt nu eenmaal een moment dat je baard te lang is om met een trimmer bij te houden. De meeste baardtrimmers gaan tot een lengte van gemiddeld 15 millimeter, waardoor zij voor het bijhouden van een serieuze baard al niet meer volstaan.

Bijkomend voordeel van een baardschaar is dat hij dankzij zijn compacte formaat makkelijk is mee te nemen. Ook heb je in het dagelijks gebruik de maximale vrijheid bij het vormen van je baard, omdat je niet gebonden bent aan de eendimensionale scheerrichting van een baardtrimmer. Een vereiste is wel dat je bedreven bent in het gebruik ervan – anders breng je beter een bezoek aan de barbier.