Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

Dovo Straight Razor Barbarossa Schildpad 5/8

Productomschrijving

Omschrijving

De 5/8 inch Dovo Barbarossa is ontworpen voor de behoeften van kappers en alle bebaarde mannen. Het korte mes is bijzonder wendbaar en nauwkeurig te bedienen, zodat de gebruiker zijn baard tot op de millimeter nauwkeurig kan vormen en contouren. De fijne gravure van de beroemde bebaarde keizer Barbarossa op het blad voegt een prachtige flair toe aan dit unieke scheermes.

Dit scheermes is gemaakt van koolstofstaal met het materiaalnummer 1.2210, beter bekend als zilverstaal. Om een hardheid van ongeveer 61 HRC te bereiken, wordt het materiaal verwarmd tot boven de 1000 graden Celsius en vervolgens direct geblust met een speciale olie. De daaropvolgende tempering bij ongeveer 200 graden Celsius geeft het blad elasticiteit en taaiheid.

Dure schildpad wordt al sinds de oudheid gebruikt om prachtige kunst en meubels te maken. Dit zeldzame materiaal was zeer gewild om koninklijke hoven over de hele wereld te versieren. Voor deze productlijn wilt Dovo een steentje bijdragen om de majestueuze, bedreigde schildpadden te beschermen. Dovo werkt uitsluitend met een imitatie van zijdemat gepolijst acrylglas.

De ronde punt is de klassieke vorm voor een scheermes en is geschikt in de meeste scheersituaties. Dit type punt is al eeuwenlang erg populair, omdat de gebogen vorm zeer veilig kan worden gebruikt in de gebieden van de oren, neus en kuiltjes. Ook bij een val beschermt de afgeronde kop je tegen blessures.

Scheermessen van 5/8 inch zijn echte allrounders en kunnen elke taak met nat scheren met vlag en wimpel aan. Het lemmet is relatief zwaar en kan daardoor zonder al te veel druk zachtjes over je huid glijden. Tegelijkertijd is het nog steeds wendbaar genoeg om zelfs meer technisch veeleisende passages rond de neus, oren en kin aan te kunnen.

Gebruik

Je scheren begint met stroppen op een leren strop. Nadat je je gezicht royaal hebt ingesmeerd met scheerschuim of scheerolie, pak je het mes zo dat het open handvat van je af wijst. Houd met je vrije hand de huid voorzichtig vast om een zo recht mogelijk oppervlak te vormen. Je zet het mes in een hoek van ongeveer 30° en trekt hem soepel over je gezicht. Begin eerst met het haar en eindig door tegen de groeirichting in te gaan.

Spoel je mes na het scheren af met warm water om vlekken te voorkomen.Dep het vervolgens droog met een doek zonder de snijrand aan te raken en berg het open om volledig te drogen.Tussen twee toepassingen moet er minimaal 48 uur zitten, zodat de braam zichzelf opnieuw kan uitlijnen.Als je je scheermes voor een langere tijd niet gaat gebruiken, doe er dan een beetje zuurvrije olie op.

Productspecificaties

Merk
Dovo
Artikelnummer
DOVO10580356

Reviews

0 / 5Gebaseerd op 0 beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review