Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

19 juli 2021

Zeep of douchegel: wat is beter?

Tijdens het douchen gebruiken veel mannen tegenwoordig douchegel. Want dat is snel, makkelijk en we zijn het nu eenmaal zo gewend. Vroeger echter waste elke man zich met zeep en die trend begint nu geleidelijk weer op te komen. In dit artikel zetten we daarom de voor- en nadelen van zeep en douchegel voor je op een rijtje, zodat jij weet welke product voor jou de beste keuze is.

Douchegel: wat zijn de voordelen?

Douchegel bestaat voor een groot deel uit water en conserveermiddelen die schimmelvorming tegengaan. Hierdoor is het altijd vloeibaar en zit het in een flacon die je snel en makkelijk leeg kunt knijpen. Het grootste voordeel van douchegel is dan ook zonder twijfel het gebruiksgemak. Zeker als man met een druk leven is het soms fijn om in een paar minuten klaar te zijn met douchen.

Nadelen heeft het gebruik van een douchegel echter ook. Veel douchegels (gelukkig niet alle), zeker die in de supermarkt en bij de drogist liggen, bevatten synthetische en agressieve stoffen zoals Sodium Lauryl Sulphate (SLS) en Sodium Laureth Sulphate (SLES). Deze kunnen de zuurgraad van je huid aantasten en deze hierdoor droog en gevoelig maken.

Tip: Truefitt & Hill Trafalgar Bad en Douchegel verandert je doucheroutine in een moment van rust. Het produceert een rijk, luxueus schuim en biedt een diepe reiniging om een gevoel van algemeen welzijn te bevorderen. De huid zal verkwikt en verfrist aanvoelen.

Zeep: wat zijn de voordelen?

Zeep bestaat niet grotendeels uit water, maar uit vet en loog. Hierdoor is het van nature een alkalisch en antibacterieel product. Ook bevat zeep vaak weinig tot geen synthetische of agressieve stoffen en is het milieuvriendelijker dan douchegel. Een prettige bijkomstigheid is dat een stuk blokzeep doorgaans flink goedkoper is dan een douchegel én dat je er aanzienlijk langer mee doet.

Heeft zeep dan helemaal geen nadelen? Dit hangt af van het zeepproduct dat je koopt. Zeep in de gemiddelde winkel kan toevoegingen zoals palmolie en kleur- en geurstoffen bevatten. Bij Mannenzaak geven wij altijd de voorkeur aan producten met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Let wel op dat je natuurlijke zeep goed laat drogen, zodat bacteriën geen kans krijgen.

Tip: De Taylor of Old Bond Street Badzeep Sandalwood is een parabeenvrije, hydraterende en rijk schuimende formule die het hele lichaam zacht, schoon en verfrist laat aanvoelen met een klassieke mannelijke geur.

Zeep of douchegel: wat is beter?

Samenvattend mogen we stellen dat er in de strijd tussen douchegel en zeep geen duidelijke winnaar is. Het beste product is dan ook vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ben jij als man het liefst snel klaar met douchen en wil je elke kans op bacteriën vermijden? Dan is een goede douchegel voor jou ongetwijfeld de juiste keuze.

Shop hier je natuurlijke douchegel voor mannen.

Vind jij een formule met natuurlijke ingrediënten echter belangrijk en hecht je waarde aan de duurzaamheid en betaalbaarheid van een product? Dan zul je nooit spijt krijgen van de aankoop van een goede natuurlijke zeep. Wat je ook kiest; bij Mannenzaak hebben wij een voorselectie voor je gemaakt van hoogwaardige douchegels en zepen met de allerbeste natuurlijke ingrediënten!

Shop hier je natuurlijke zeep voor mannen.