Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

12 september 2022

Waarom shampoo zonder siliconen kopen?

Bij Mannenzaak koop je zorgvuldig geselecteerde mannenverzorgingsproducten met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Stoffen zoals sulfaten, parabenen en siliconen zul je in onze producten dan ook niet snel aantreffen. Deze laatstgenoemde stofjes – siliconen – lichten we in dit artikel verder uit. Want wat zijn siliconen eigenlijk en waarom wil jij je shampoo als man zonder siliconen kopen?

Wat zijn siliconen in shampoo?

Siliconen zijn synthetische stoffen met plastic- of rubberachtige eigenschappen. In de ingrediëntenlijst van een shampoo zijn ze te herkennen aan termen eindigend op -cone, -conol of -siloxane. Siliconen leggen een vloeibaar en waterafstotend laagje om je haar heen en zijn hierdoor populair in veel reguliere shampoos, maar ook in andere producten zoals make-up en dagcrèmes.

Siliconen zijn er in de vorm van wateroplosbare en niet-wateroplosbare siliconen. De wateroplosbare variant kan worden verwijderd met water (bijvoorbeeld door je haar uit te spoelen), terwijl de niet-wateroplosbare variant zich zeer lastig laat uitspoelen. Hierdoor kunnen laagjes siliconen zich gaan opstapelen op je haar en hoofdhuid en hier verschillende problemen veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van siliconen?

Natuurlijk voegen shampoofabrikanten niet voor niets siliconen aan hun producten toe. Siliconen zorgen namelijk voor een glanzend laagje om je haar, wat hierdoor beter beschermd is, gladder voelt, gezonder oogt, minder statisch is en zich makkelijker laat doorkammen. Belangrijk om te beseffen is dat dit effect verdwijnt zodra je je haar 1 of 2 dagen niet hebt gewassen met siliconenshampoo.

Waarom wil je shampoo zonder siliconen kopen?

Nadelen van siliconen zijn er echter ook. In onze ogen zijn die voor de meeste mannen zelfs groter dan de voordelen. Siliconen maken je haar namelijk zwaarder, waardoor je over het algemeen een shampoo zonder siliconen wilt gebruiken als je fijn, dun of krullend haar hebt. Je haar zal dan in veel gevallen nog dunner lijken of minder goed krullen.

Daarnaast kunnen siliconen die zich opstapelen op je hoofdhuid tot vervelende problemen leiden. Je haar kan in dat geval na verloop van tijd zwaar, dof, futloos en moeilijker doorkambaar worden. Hierdoor ben je geneigd nog vaker te gaan wassen met shampoo, wat het probleem 1 dag camoufleert maar daarna juist verergert. Zo beland je in een vicieuze cirkel.

Steeds meer haarexperts nemen dan ook afstand van shampoos met siliconen. Deze producten zorgen vaak tijdelijk voor een optisch mooie of gezonde look, maar deze is niet echt. Ook kan opstapeling van lastig uitspoelbare siliconen in je haar leiden tot haar- en huidproblemen zoals jeuk en roos en blokkeren deze een goede opname van gezonde ingrediënten uit andere producten.

Wat is de beste shampoo zonder siliconen? Onze top 3

Wil jij een shampoo zonder synthetische stoffen zoals siliconen kopen? Hieronder onze top 3 van siliconenvrije mannenshampoos:

1). Reuzel Daily Shampoo. Een natuurlijke tonic blend van toverhazelaar, brandnetel, rozemarijn en akkerpaardenstaart zorgt voor een effectieve reiniging en hydratatie van de hoofdhuid. Een kleine hoeveelheid is al genoeg voor een schoon en fris gevoel.

2). Hanz de Fuko Natural Shampoo. De naam zegt het al; deze mannenshampoo heeft een natuurlijke formule en is daarmee vrij van siliconen. Met 16+ puur natuurlijke plantenextracten en 10+ aminozuren voor een optimale haargroei en gezonde hoofdhuid.

3). Forte Series Clarifying Shampoo. Deze shampoo van salonkwaliteit bevat natuurlijke ingrediënten zoals appelciderazijn, aloë vera, pepermuntolie en sheaboter. Deze formule zonder siliconen is speciaal ontwikkeld om opbouw van stylingproducten in het haar van mannen te vermijden.