Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

3 augustus 2021

Waarom is mijn hoofdhuid geïrriteerd?

Maar liefst 1 op de 3 mannen heeft wel eens last van een geïrriteerde hoofdhuid. De huid is dan vaak rood verkleurd en voelt strak, branderig of trekkerig. Meestal is dit onnodig, want je kunt huidirritatie doorgaans vrij eenvoudig voorkomen. Hieronder noemen we de 3 meest voorkomende oorzaken van een gevoelige hoofdhuid en vertellen we hoe je deze kunt wegnemen.

1). Geïrriteerde hoofdhuid door levensstijl

Gevoeligheden en irritaties op of in je lichaam zijn vaak het gevolg van een ongezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan een ongebalanceerd voedingspatroon, waardoor je belangrijke voedingsstoffen tekort komt. Of aan een drukke en veeleisende baan, waardoor je stressniveau constant is verhoogd.

Naast dit soort levensstijlfactoren spelen ook bepaalde gewoonten vaak een rol. Zo hebben veel mannen de neiging om hun haar ’s ochtends nogal ruw of agressief te borstelen. Zelfs als dit niet direct pijnlijk is, kan dit op termijn wel leiden tot een rode en geïrriteerde hoofdhuid. Let er hierbij ook op dat je een goede haarborstel gebruikt met hoogwaardige borstelharen die niet irriteren.

Tip: de Bluebeards Revenge Fade Brush verwijdert op milde wijze haarvuil voor volledige controle tijdens de styling en is perfect voor de kortere en fijne haarstijlen.

2). Geïrriteerde hoofdhuid door warmte

De hoofdhuid van mannen (en ook die van vrouwen) houdt doorgaans niet van warmte. Sta je elke dag onder een hete douche? Dan is het geen verrassing als je hoofdhuid hierna prikt of rood is. Ook het gebruik van de föhn veroorzaakt veel gevoeligheid. Voor een aantal herenkapsels is ’s ochtends föhnen weliswaar noodzakelijk, maar probeer in dat geval korter of op een koelere stand te föhnen.

Niet alleen directe blootstelling aan warmte zorgt voor irritatie van je hoofdhuid. Ook indirecte blootstelling, zoals een verblijf in droge en warme ruimtes, kan leiden tot roos en irritatie door dode huidcellen die op de hoofdhuid blijven liggen. Laat de kachel thuis in de winter daarom iets minder hard loeien en probeer de ruimte waar je in zit regelmatig te ventileren.

3). Geïrriteerde hoofdhuid door haarproducten

Veel haarproducten bevatten agressieve ingrediënten die de huidbalans verstoren en zo voor irritatie zorgen. Denk hierbij alleen al aan de goedkope potten gel bij de lokale drogist of supermarkt. De grootste boosdoeners zijn echter shampoos en conditioners, omdat je deze vaak grondig over de hoofdhuid inmasseert.

Het gebruik van een goede shampoo en conditioner zonder synthetische ingrediënten is dan ook noodzakelijk om je hoofdhuid in optimale conditie te houden. Kijk altijd op de achterkant van de verpakking en vermijd met name stoffen zoals siliconen, sulfaten (sodium lauryl sulfaat) en alcohol. Al binnen een week zul je minder roodheid en irritatie van je huid ervaren.

Tip: Hanz de Fuko Natural Shampoo bevat 16+ puur natuurlijke plantenextracten en 10+ aminozuren voor een optimale haargroei en een gezonde hoofdhuid.

Tip: Forte Series Hydrating Conditioner is doordrenkt met natuurlijke ingrediënten en hydrateert de hoofdhuid met theeboomolie, pepermuntolie en gehydrolyseerde eiwitten.