Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

2 december 2021

Hoe onderhoud ik mijn safety razor?

De safety razor is een van de meest populaire scheermessen bij de moderne en stijlbewuste man. Vanzelfsprekend is wel enig periodiek onderhoud nodig om dit authentieke scheermes zijn schitterende uitstraling én supergladde scheerresultaat te laten behouden. In dit artikel lees je hoe je jarenlang plezier houdt van jouw safety razor door hem met onze simpele tips goed te onderhouden.

Safety razor: standaard onderhoud na elke scheerbeurt

Tijdens de gemiddelde scheerbeurt krijgt het mesje van je safety razor nogal wat te verduren. Zeepresten, weerbarstige haren en huidvetten stapelen zich op het scheermes op en kunnen zo achterblijven in de scheerkop. Dit kan het scheerresultaat bij een volgende scheerbeurt verminderen en op den duur zelfs schade aanrichten die niet meer terug te draaien is.

Na elke scheerbeurt is het dan ook zaak je safety razor snel te reinigen door hem even af te spoelen onder de kraan. Draai hierbij de schroefsluiting liefst ook een beetje open, zodat haren en andere opgehoopte vuiligheid makkelijk weg kunnen spoelen tussen de basisplaat, de topplaat en het mesje. Draai de sluiting hierna weer aan en droog de safety razor goed af.

Ben je niet alleen zuinig op je safety razor, maar ook op de verwisselbare mesjes die je erin gebruikt? Deze mesjes zijn lang niet altijd corrosiebestendig en kunnen hierdoor gaan roesten. Je kunt dan ook overwegen om het mesje tijdens het dagelijks onderhoud helemaal uit de safety razor te verwijderen en na het afspoelen goed droog te deppen om roestvorming tegen te gaan.

Tip: De Double Edge Scheermesjes van Muhle zijn gemaakt van roestvrijstaal, wat jou tijd scheelt in het dagelijks onderhoud. Deze mesjes passen op alle Double Edge Safety Razors.

Safety razor: periodiek onderhoud wanneer nodig

Naast de dagelijkse reinigingsbeurt behoeft een safety razor af en toe ook periodiek onderhoud. Je kunt dit zien als de jaarlijkse onderhoudsbeurt voor je auto, hoewel je bij je scheermes liever niet een jaar wacht met de grote onderhoudsbeurt. Na een aantal maanden kun je namelijk al merken dat de vetlaag op het scheermes groeit en dat je de schroefsluiting steeds minder makkelijk dichtdraait.

Het afspoelen van het scheermes na elke scheerbeurt is simpelweg niet voldoende om dit te voorkomen. Meng daarom voor de grote periodieke onderhoudsbeurt wat afwasmiddel met lauw water en poets de safety razor grondig schoon met een oude tandenborstel. Voor de binnenzijde van het handvat kun je het beste een wattenstaafje gebruiken.

Klaar met schrobben? Laat de safety razor dan 20 minuten weken in een grote mok met warm water en witte wijnazijn in een verhouding van 9:1. Zorg dat eventuele houten onderdelen niet ondergedompeld zijn, want deze kunnen hier niet goed tegen. Spoel de safety razor na de weeksessie grondig af en je kunt er weer vele maanden mee vooruit!

Tip: De Muhle R89 Double Edge Safety Razor is volledig uitgevoerd in het chroom en bevat geen kwetsbare houten onderdelen. Deze prachtig vormgegeven safety razor is waanzinnig populair bij de stijlvolle man dankzij comfortabele ontwerp en geweldige scheerresultaat.