Hoe kies je een kort kapsel voor jouw gezichtsvorm?

Hoe kies je een kort kapsel voor jouw gezichtsvorm
Heb je jouw favoriete acteur ooit een kort kapsel zien rocken, maar staat dezelfde haarstijl jou wat minder goed? Dat komt waarschijnlijk door je gezichtsvorm. Net zoals je kleding kiest die bij je lichaam past, is het belangrijk een kapsel te kiezen dat bij je gezicht past. Ontdek hier welk kort kapsel perfect is voor jou als moderne en stijlbewuste man.

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Mannen met een ovaal gezicht hebben een evenwichtige verhouding tussen hun voorhoofd, jukbeenderen en kin. Kapsels zoals de klassieke taper cut staan jou waarschijnlijk goed. Vermijd kapsels die het voorhoofd te veel bedekken, omdat dit de natuurlijke balans kan verstoren.

Stylingtip: Een pomade zoals Uppercut Deluxe Pomade is ideaal voor een nette, gepolijste look. Deze pomade geeft een medium hold met glanzende finish en heeft een subtiele kokosgeur.

Rond gezicht

Een rond gezicht kenmerkt zich door zachte hoeken en een gelijke breedte en lengte. Een undercut of een faux hawk kan helpen om jouw gezicht optisch te verlengen. Vraag je kapper dan ook om je kapsel niet te kort te knippen, zodat je genoeg hoogte kan toevoegen om het gewenste effect te creëren.

Stylingtip: Een goede haarclay zoals Layrite Cement Hair Clay biedt een sterke hold met een matte finish. Deze clay helpt bij het creëren van textuur en definitie, wat uitstekend past bij een kapsel als een faux hawk en een ronde gezichtsvorm complementeert.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht heeft een sterke kaaklijn. Een kort kapsel kan deze eigenschap indien gewenst benadrukken, maar juist ook camoufleren. Zo past een crew cut of een lichte pompadour goed bij een vierkant gezicht, omdat deze stijlen de scherpe hoeken van het gezicht verzachten.

Stylingtip: Een haar paste zoals Hanz de Fuko Gravity Paste is veelzijdig en biedt een natuurlijke finish met sterke hold, waardoor je je haar flexibel kunt stylen zonder het te verzwaren.

Hartvormig gezicht

Dit gezichtstype heeft een breder voorhoofd met een smallere kaaklijn en kin. Kapsels die gedeeltelijk over het voorhoofd vallen zorgen voor een evenwichtige uitstraling. Een kort kapsel zoals een side-swept fringe of textured crop kan helpen om de aandacht van het voorhoofd af te leiden.

Stylingtip: Haarcrème zoals Layrite Natural Matte Cream is lichtgewicht en hydraterend, waardoor je korte haar op een natuurlijke manier valt.

Diamantvormig gezicht

Met hoge jukbeenderen en een smaller voorhoofd en kin, zijn kapsels zoals de messy top of een langere fringe ideaal voor een diamantvormig gezicht. Ze voegen volume toe aan het voorhoofd en de kin. Let op: deze haarstijlen vallen officieel nog onder de kortere kapsels, maar hebben wat meer lengte nodig om volledig tot hun recht te komen.

Stylingtip: Styling powder zoals Slick Gorilla Hair Styling Powder is perfect voor het toevoegen van volume en lift, waardoor het haar voller lijkt en de jukbeenderen worden geaccentueerd.

Rechthoekig gezicht

Dit langere gezicht vraagt om kapsels die de lengte breken. Een side part of comb-over kan de lengte van het gezicht optisch verminderen. Maar vergis je niet: ook nonchalante en messy haarstijlen zorgen voor meer balans en kunnen erg goed staan als je een rechthoekig gezicht hebt.

Stylingtip: Sea salt spray zoals Captain Fawcett Sea Salt Spray is ideaal voor het creëren van een natuurlijke, warrige textuur die het haar body geeft zonder het te verzwaren.