Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

28 juli 2023

Rode en geïrriteerde huid: 3 oorzaken en oplossingen

Als moderne en stijlbewuste man wil je er elke dag op je best uitzien. Toch hebben steeds meer mannen tegenwoordig last van een rode en geïrriteerde huid. Hoe komt dit en belangrijker nog: hoe kun je het oplossen? In dit artikel bespreken we de 3 meest voorkomende oorzaken én oplossingen voor roodheid en huidirritatie.

Oorzaak #1: Huidirritatie door scheren

Voor de meeste mannen is scheren oorzaak #1 als het gaat om rode vlekken en irritatie van de huid. Een scheerbeurt is een aanslag op de buitenste huidlaag en zorgt voor kleine scheurtjes, droogheid en ontstekingen. Ook een verkeerde scheertechniek (zoals droog scheren of tegen de haargroeirichting in scheren) kan bijdragen aan een geïrriteerde huid.

De oplossing: betere scheerproducten

Dé oplossing tegen huidirritatie door scheren is het gebruik van een goed – niet bot – scheermes. Ook een keuze voor andere scheerproducten kan een groot verschil maken. Zo zal het gebruik van een goede natuurlijke scheerzeep in plaats van een scheergel uit de supermarkt en een aftershave balsem zonder alcohol in veel gevallen helpen.

4 producten die wij aanraden:

Oorzaak #2: Gevoelige of droge huid

Een rode en geïrriteerde huid is vaak uitgedroogd of gevoelig. Een droge huid komt sneller voor in de winter, wanneer de lucht buiten koud is en de lucht binnen warm en droog is. Een gevoelige huid kun je van nature hebben, maar kan ook het gevolg zijn van weersomstandigheden, chemicaliën en toenemende luchtverontreiniging in steden.

De oplossing: gezichtsverzorgingsproducten

Als je een droge of gevoelige huid hebt, is het belangrijk om je huid goed te beschermen, verzorgen en hydrateren. Dat doe je met goede gezichtsverzorgingsproducten die kalmerende en voedende ingrediënten bevatten. Kies altijd voor producten met een natuurlijke formule die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid.

4 producten die wij aanraden:

Oorzaak #3: Ontstekingen

Een laatste, minder bekende, oorzaak van roodheid en huidirritatie zijn ontstekingen. Veel mensen hebben tegenwoordig last van kleine ontstekingen, een fenomeen dat ook wel bekend staat als laaggradige inflammatie. De belangrijkste veroorzakers hiervan zijn onder meer stress, slaapgebrek, een ongezond voedingspatroon en blootstelling aan chemicaliën.

De oplossing: gezondere levensstijl

Je kunt de beste scheer- en gezichtsverzorgingsproducten kopen; als jij ongezond leeft, zal je huid het zwaar te verduren hebben. Probeer daarom gezond te leven en eet gezond, beweeg regelmatig, slaap voldoende en vermijd (huidverzorgings)producten met chemicaliën. Dit zal niet alleen wonderen doen voor je huid, maar ook voor je stemming en energieniveau!