Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

29 december 2021

Zo kies je de perfecte wintergeur

Elk seizoen wordt in de natuur geassocieerd met bepaalde geuren. Deze geuren komen dan ook vaak terug in de eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne die de moderne man dagelijks draagt. Maar hoe kies je nu de perfecte herengeur voor in de winter? In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de beste winterse eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne.

Zo kies je eau de parfum voor in de winter

Eau de parfum is geconcentreerder dan eau de toilette en eau de cologne en is hierdoor de ideale keuze voor een intense winterse geur die je lang blijft ruiken. In de productformule zijn dan wel een aantal traditioneel masculiene ingrediënten nodig die de geur kunnen dragen. Denk hierbij voor de winterperiode aan kruidige en warme tonen met veelal een oriëntaalse invalshoek.

Een herengeur zoals Captain Fawcett Eau de Parfum Booze and Baccy is dan ook de perfecte keuze voor de stijlvolle man die op zoek is naar een door de winter geïnspireerde eau de parfum. Topnoten van bay rum, bergamot en pittige sinaasappel smelten moeiteloos samen met basisnoten van stoffige aromatische wierook en maple-achtige benzoë tot een rijk en masculien geheel.

Zo kies je eau de toilette voor in de winter

Een eau de toilette is minder geconcentreerd dan een eau de parfum, maar kenmerkt zich door een subtiele geursensatie die je een groot deel van de dag blijft ruiken. Met name wilde en houtachtige tonen doen het goed in een eau de toilette voor de winter, hoewel een herengeur met deze karakteristieken ook in de herfst een smaakvolle keuze is.

Een geur die in alle facetten aan deze kenmerken voldoet is Musgo Real Eau de Toilette Black Edition. Vakkundig gevormd rond een basis van vetiver en ceder, patchouli en zoete tonka; in het donkere hart is een verleidelijke mix van ganache en exotische kruiden gecombineerd met pittige topnoten van jeneverbes, citroen en bergamot.

Zo kies je eau de cologne voor in de winter

Eau de cologne is een betaalbare optie voor de man die op zoek is naar een heerlijke geur, die je desondanks niet de hele dag hoeft te blijven ruiken. Zelfs een winterse eau de cologne heeft hierdoor vaak een relatief wat luchtiger karakter, maar wel blijven de kruidige ondertonen behouden. Het resultaat is een aangename mix van masculiniteit, fruitigheid en frisheid.

Een uitstekend voorbeeld van een typische eau de cologne voor de winter is de Truefitt & Hill 1805 Cologne. Met een basis van kruidig hout, mos, amber en muskus maar ook topnoten van witte meloen, bergamot en citroen, biedt deze oceanische wintergeur in prachtig geëtste traditionele fles de ultieme balans tussen kruidigheid en frisheid.