Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

4 oktober 2021

Zo help je jouw haar de herfst door

Nu de herfst officieel begonnen is, worden de dagen snel donkerder en kouder. Niet alleen je humeur, maar ook je haar heeft te lijden onder deze herfstige omstandigheden. Zo krijgen veel mannen tegen het einde van het jaar last van droog of statisch haar. In dit artikel bespreken we de oorzaken en geven we handige tips om je haar de herfst door te helpen!

Waarom is mijn haar droog en statisch in de herfst?

In de herfst zet je meestal voor het eerst weer de verwarming aan. Hierdoor wordt het warmteverschil tussen binnen en buiten in deze periode groter. De droge lucht van de verwarming zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in huis en kan je haar dan ook flink uitdrogen. Je haar wordt hier droog en pluizig van en ziet er hierdoor minder gezond, glanzend en verzorgd uit.

In de herfst wordt je haar niet alleen droog, maar vaak ook statisch. Hoewel statisch haar minder opvalt bij mannen (vrouwen hebben meestal nu eenmaal langer haar), kun je er met name last van krijgen als je net een sjaal of muts hebt gedragen of je haar bijvoorbeeld net hebt geborsteld. Dit voelt niet alleen onprettig, maar brengt je kapsel ook direct uit model.

Hoe bescherm ik mijn haar in de herfst?

Om je haar te beschermen en goed verzorgd de herfst door te loodsen, is er een aantal dingen dat je vooral niet moet doen. Probeer je haar met name minder vaak te wassen, want dit heeft een uitdrogend effect. Houd daarnaast de temperatuur van het douchewater wanneer je het dan toch wast zo laag mogelijk, want heet water kan je haar snel uitdrogen.

Beginnen jouw slapen grijs te worden en overweeg je daarom om je haar te verven? Stel dit liever uit tot na de winter of verf je haar in elk geval niet te vaak. Dit zal je haar namelijk droger maken, waardoor de haarschubben minder goed sluiten en de kleur sneller weer verdwijnt. Zo beland je in een vicieuze cirkel waarbij je haar steeds droger wordt en je het steeds vaker moet verven.

Welke producten gebruik ik voor droog en statisch haar?

De beste producten voor droog haar hydrateren en voeden je haar. Een conditioner zoals Forte Series Hydrating Conditioner heeft een natuurlijke formule die speciaal is ontwikkeld om je haar elastisch te houden en pluizen tegen te gaan. Ook een haarolie zoals Forte Series Hydrating Argan Oil biedt uitstekende bescherming tegen uitdroging van je haar in de herfst.

Om te voorkomen dat je haar in de herfst statisch wordt, is het belangrijk om de juiste kam of borstel te gebruiken. Een kam van hout zoals de Apothecary87 Barber Comb werkt hiervoor het beste, maar anders is een haarborstel zoals de Bluebeards Revenge Vent Brush een uitstekend alternatief. Tip: doe ook een beetje haarolie in je haar voordat je gaat borstelen om statische lading te voorkomen.