Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

13 maart 2021

Wat zijn de 5 beste deodorants voor mannen in 2021?

Producten als baardolie, gezichtscrème en conditioner zijn niet meer weg te denken uit het badkamerkastje van de moderne man. Maar als er één product echt niet mag ontbreken, dan is het natuurlijk deodorant. Zweten doen we immers allemaal, maar nare geurtjes wil je liever voorkomen. Hieronder bespreken wij de verschillen tussen de beste deodorants voor mannen in 2021.

Zweten: liever voorkomen of genezen?

Deodorants voor mannen zijn er in vele soorten en maten. Sommige producten zijn er om een zweetgeur te maskeren, terwijl andere deze geur juist helemaal willen voorkomen. In het eerste geval spreken we van een anti-transparant en in het tweede geval van een anti-perspirant.

Een anti-transparant bevat altijd parfum en soms ook alcohol. De alcohol doodt de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de zweetgeur. Een anti-transparant zonder alcohol doodt deze bacteriën niet, maar maskeert wel de nare geurtjes.

Een anti-perspirant bevat aluminiumzouten, die je zweetklieren bedekken en vernauwen. Hierdoor wordt de uitgang van de klieren als het ware geblokkeerd en zul je minder zweten. Het kan soms wel een aantal dagen duren voordat een anti-perspirant echt goed gaat werken.

Deodorant voor mannen: welke soorten zijn er?

De meeste deodorants zijn verkrijgbaar in de vorm van een stick of een spray. Een anti-perspirant is vrijwel altijd een stick, terwijl een anti-transpirant zowel een stick als een spray kan zijn. Wat voor jou als man beter werkt, is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Een stick is een harde balsem, die geen drijfgas bevat en die je direct aanbrengt op de huid. Hierdoor is de verpakking vaak kleiner en kun je de deodorant gerichter aanbrengen. Een nadeel is dat de stick jouw bacteriën door het huidcontact als het ware kan opnemen.

Een spray is makkelijk en snel te gebruiken en geeft ook nog eens een verkoelend gevoel. Ook is deze vorm van deodorant hygiënischer, omdat het product niet in aanraking komt met de bacteriën op je huid. Wel is een spray minder gericht aan te brengen en vaak wat groter van formaat.

Wat zijn de 5 beste deodorants voor mannen in 2021?

Op basis van de bovengenoemde verschillen hebben wij 5 deodorants geselecteerd die in 2021 voor mannen de beste keuze zijn:

1). Anthony Alcohol Free Deodorant

Anthony Alcohol Free Deodorant is een stevige stick die geen alcohol of aluminium bevat. De natuurlijke, fris ruikende en verkoelende formule biedt jou als man de hele dag bescherming.

2). Taylor of Old Bond Street Deodorant Spray Sandalwood

Taylor of Old Bond Street Deodorant Spray Sandalwood is een luxe deospray met een mannelijke sandelhoutgeur. De aanwezige alcohol doodt effectief de bacteriën die zweetgeurtjes veroorzaken.

3). RAW Naturals Goof Proof Antiperspirant

RAW Naturals Goof Proof Antiperspirant is de ideale anti-perspirant voor mannen met een gevoelige huid. De effectieve formule trekt snel in en weet zweetvorming effectief te voorkomen.

4). Baxter of California Deodorant Stick

Baxter of California Deodorant Stick is bij mannen in 2021 een van de populairste deodorant sticks. De huidvriendelijke formule bevat geen alcohol of aluminium en geeft geen vlekken of verkleuring.

5). Taylor of Old Bond Street Deodorant Spray Eton College

Taylor of Old Bond Street Deodorant Spray Eton College is een mannelijke geur die de frisse tonen van citrusvruchten combineert met warme patchouli.