Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

28 september 2022

Wat is snorrenwax en hoe gebruik ik het?

Ben jij de trotse drager van een fraaie snor? Dan heb je vast gemerkt dat het soms lastig kan zijn om je snor in model te brengen. Gelukkig hebben onze verre voorvaderen daar een prachtige oplossing voor gevonden: snorrenwax! In dit artikel lees je wat snorrenwax precies is en hoe je dit populaire mannenproduct gebruikt om je snor in model te brengen én te houden.

De geschiedenis van snorrenwax

De geschiedenis van snorrenwax gaat terug tot in de tijd van de Romeinen. Daar waar veel Romeinen (zeker die van stand) hun gezichtsbeharing netjes afschoren, keken De Germaanse stammen die destijds een groot deel van Europa bevolkten niet op een haartje meer of minder. Sterker nog; ze waren trots op hun baard en snor en lieten die in veel gevallen bewust staan.

De Germanen stonden erom bekend een speciale ‘zeep’ of ‘zalf’ te gebruiken om hun hoofdhaar en snor perfect in model te houden. Dit werkte zo goed, dat de receptuur ervan van generatie op generatie overgedragen werd. In de 18e en 19e eeuw nam de populariteit toe en kwam dit goedje bij mannen bekend te staan als pomade (voor je hoofdhaar) en snorrenwax of snorrenvet (voor je snor).

Wat is snorrenwax eigenlijk?

Daar waar snorrenwax in de 18e en 19e eeuw nog voornamelijk werd gemaakt van berenvet, kwam hier aan het begin van de 20e eeuw verandering in. Met name vaseline, reuzel (varkensvet) en bijenwas deden hun intrede als ingrediënten in de recepturen van veel fabrikanten. Hierdoor werd snorrenwax steeds effectiever in het langdurig in model houden van de mannelijke snor.

Na verloop van tijd begonnen producenten ook andere ingrediënten toe te voegen. Denk hierbij aan voedende en hydraterende ingrediënten om de snorharen glanzend en gezond te houden en om uitgedroogde haartjes en schilfervorming te voorkomen. Ook bevat snorrenvet tegenwoordig vaak etherische oliën voor een heerlijke maar milde geur die zich de hele dag onder je neus bevindt.

Hoe gebruik ik snorrenwax het beste?

Snorrenwax bestaat vaak uit een hoofdingrediënt met een verhardend effect zoals bijenwas. Dit betekent dat de wax meestal nog hard is in de verpakking (tenzij het zomer is) en je het even moet opwarmen met je vingers. Wrijf het snorrenvet voorzichtig uit tussen je duim en een andere vinger en masseer het nu in over de gehele lengte van je snor.

Voor een optimale verdeling van snorrenwax raden wij aan een snorkam te gebruiken. De korte tanden van de kam helpen niet alleen om de wax gelijkmatig te verdelen, maar maken het ook makkelijker om een herkenbaar model in je snor aan te brengen. Draai de kam bijvoorbeeld aan de uiteinden van je snor een paar keer rond om de ultieme krulsnor te creëren!

Snorrenwax: onze favorieten

Wil je snorrenwax een keertje proberen, maar twijfel je nog welk product voor jou de beste keuze is? Laat je dan inspireren door onze top 3 van favoriete snorrenwaxen:

1). Apothecary87 1893 Snorrenwax. Snorrenwax met een langdurige hold en alleen de mannelijkste ingrediënten voor een heerlijke geur.

2). Reuzel The Stache Snorrenwax. Snorrenvet voor een glanzende snor zonder onnatuurlijk te ogen. Lichte geur van sinaasappelschil en groene munt.

3). Proraso Snorrenwax Wood & Spice. Goede allround snorrenwax in de waanzinnig populaire Wood & Spice geur. Wordt niet hard, dus je snor blijft de hele dag makkelijk te restylen.