Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

27 februari 2022

Waarom moet ik mijn huid als man hydrateren?

Het gebruik van verzorgingsproducten is voor mannen inmiddels net zo normaal geworden als voor vrouwen. De moderne en stijlvolle man besteedt veel aandacht aan uiterlijk en hygiëne en wordt zich hierdoor ook steeds bewuster van het belang van dagelijkse huidverzorging. Een goede hydratatie is hiervan een belangrijk onderdeel en daarom bespreken we dit onderwerp hieronder uitgebreid.

Het belang van een gehydrateerde huid

De huid van de actieve man wordt dagelijks blootgesteld aan UV-straling, temperatuurschommelingen en allerlei externe stoffen en onzuiverheden. Dit droogt de huid uit, waardoor natuurlijke huidbarrières verzwakken en bacteriën en allergenen meer kans krijgen om in de huid door te dringen en daar te zorgen voor schade en veroudering.

Een goede hydratatie van de huid houdt de interne vochtbalans op peil en voorkomt hiermee het ontstaan van uitdroging. Hierdoor blijven ook de natuurlijke huidbarrières in stand en blijft de huid optimaal beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het dagelijks gebruik van een hydraterende gezichtscrème (moisturizer) is dan ook een must voor elke verzorgde man.

Mannenhuid heeft extra hydratatie nodig

Hoewel nog altijd meer vrouwen een moisturizer gebruiken dan mannen, heeft juist de mannenhuid meer baat bij een hydraterende gezichtscrème. De huid van mannen is gemiddeld namelijk 20% dikker dan die van vrouwen, transpireert meer en produceert tot wel 2 keer zoveel talg. Ook heeft de mannelijke huidbarrière het zwaarder te verduren door zaken zoals scheren en baardgroei.

Scheren (zeker op de verkeerde manier) is een ware aanslag op de gezichtshuid en een baard maakt de onderliggende huid warmer en dus ook droger. Wel bevat de mannenhuid meer collageen, een natuurlijk stofje dat de huid soepel en elastisch houdt. Dit betekent enerzijds dat mannen doorgaans pas later rimpels krijgen dan vrouwen, maar anderzijds dat deze rimpels uiteindelijk wel dieper zijn.

Hoe de mannenhuid hydrateren?

De mannenhuid is gemiddeld genomen een stuk stugger en vetter dan de vrouwenhuid en vraagt daarom om andere ingrediënten in een hydraterende gezichtscrème. Belangrijk om te beseffen is wel dat er tussen mannen onderling verschillen bestaan in huidtype. Zo zijn er mannen met een relatief droge, vette en normale huid of juist een combinatie daarvan.

Kies daarom altijd een moisturizer die aansluit op jouw huidtype en de huid hydrateert maar niet vettig maakt. Was je gezicht eerst met een gezichtsreiniger voordat je de gezichtscrème aanbrengt en verdeel de crème hierna goed over het gezicht. Hieronder geven wij enkele suggesties voor de beste moisturizers voor mannen met verschillende huidtypen:

  • Doers of London Hydrating Face Cream. Deze vochtinbrengende gezichtscrème is onze favoriet voor een allround dagelijkse moisturizer voor de droge tot normale mannenhuid.
  • Recipe for men's Anti-Redness Gel. Recipe for men's Anti-Redness Gel zorgt voor onmiddellijke verlichting en hydratatie van de droge, rode en geïrriteerde huid. Ideaal voor na het scheren.
  • Lumin Skin Moisturizer Balm. Een echte bestseller. Gebouwd om dofheid en droogheid aan te pakken, je gezicht zal meer gehydrateerd aanvoelen en er meer verfrist uitzien dan ooit.