Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

1 november 2021

Waarom moet ik als man een gezichtsscrub gebruiken?

Het scrubben van je gezicht heeft vele voordelen voor jou als man. Toch kennen de meeste mannen een gezichtsscrub alleen uit het badkamerkastje van hun vriendin of vrouw. Tijd dus om hier verandering in te brengen! In dit artikel lees je waarom je als man echt je gezicht wilt scrubben en hoe je dit het beste doet.

Wat is scrubben?

Scrubben is het verwijderen van dode huidcellen door met een scrub over de gezichtshuid te wrijven. Een scrub is een crème met minuscule korreltjes, die zachtjes over de huid schuren. Dit zorgt ervoor dat je met scrubben (een groot deel van) de bovenste dode huidcellen als het ware van je huid afschuurt en er jonge, gezonde gezichtshuid overblijft.

Waarom als man je gezicht scrubben?

Er zijn niet voor niets zoveel vrouwen die hun huid scrubben en ook voor mannen zijn er tal van redenen om dit te doen. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt voor een zachte, gladde en frisse huid, die blaakt van de gezondheid. Scrubben bevordert de doorbloeding, stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en werkt effectief tegen een typisch mannenprobleem zoals acne.

Ook in praktische zin biedt het gebruik van een scrub veel voordelen. De kleine korrels in de scrub maken je gezichtshaar namelijk zachter en leggen tegelijkertijd de haarzakjes bloot. Hierdoor voorkom je ingegroeide haren en gaat het scheren een stuk makkelijker. Tot slot neemt een gescrubde huid de voedingsstoffen uit bijvoorbeeld een goede moisturizer veel beter op.

Hoe scrub je het beste je gezicht?

Het scrubben van je gezicht is heel eenvoudig. Maak je gezicht nat met warm water en masseer de scrub met je vingertoppen zachtjes over je gezicht. Besteed extra aandacht aan de zogenaamde T-zone (voorhoofd en neus), omdat zich hier doorgaans meer dode huidcellen bevinden. Spoel vervolgens af met koud water en dep je gezicht voorzichtig droog.

Minstens net zo belangrijk als je scrubtechniek, is het product dat je gebruikt. Zo is het verstandig om een gezichtsscrub te kiezen die past bij jouw huidtype (een normale, droge of vette huid). Daarnaast wil je een goede scrub kopen met hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Goedkope producten bevatten vaak irriterende en synthetische stoffen die meer kwaad dan goed doen voor je huid.

Enkele producten die wij aanraden én waar onze klanten hele goede ervaringen mee hebben:

  • Baxter of California Facial Scrub. Deze kwaliteitsscrub herstelt de gladheid en jeugdige vitaliteit van de mannenhuid en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.
  • Bluebeards Revenge Face Scrub. Deze zorgvuldig samengestelde gezichtsscrub verwijdert vuil tot diep in de poriën van de huid en voorziet je van een ontspannende gezichtsbehandeling.
  • Pacinos Beard & Face Scrub. Deze hydraterende scrub is doordrenkt met microdeeltjes van natuurlijke bamboe en walnoot om niet alleen je gezichtshuid, maar ook je baard een diepe reiniging te geven.

Hoe vaak moet ik scrubben?

Hoe vaak je als man je gezicht moet scrubben, hangt vooral af van je huidtype. Met een vette huid wil je vaker (tot 3 keer per week) scrubben dan met een droge of normale huid (2 keer per week). Hoe dan levert slechts 1 keer per week scrubben voor de meeste mannen al goede resultaten op. Tot slot is het naast scrubben ook belangrijk om als man een goede gezichtsreiniger te gebruiken.