• Lorem ipsum

Nieuw kapsel: wat moet ik mezelf afvragen?

1 Aug 2019

Je kapsel: soms ben je er ineens helemaal klaar mee. Je wilt iets mannelijkers, iets sportievers, iets klassiekers of gewoon iets nieuwers. En dat kan ook! Een goede kapper kan je vrijwel elk denkbaar kapsel aanmeten. Toch raden we je af om overhaast naar de kapper te rennen. Voordat je halsoverkop een nieuw kapsel neemt, zijn er namelijk 6 factoren om rekening mee te houden:

Past het kapsel bij je?

Het klakkeloos overnemen van het kapsel van je favoriete acteur is vaak geen goed idee. De kans is namelijk groot dat hij een compleet andere persoonlijke stijl heeft dan jij. Vraag je daarom eerst het volgende af: past het kapsel wel bij mij? Je kapsel draag je de hele dag en moet daarom goed aansluiten op je persoonlijkheid. Alleen dan loop je er met een goed gevoel mee rond.

Hoeveel tijd kost het me?

Hoeveel tijd heb jij ’s ochtends om je kapsel voor de spiegel te perfectioneren? Een gemillimeterde buzz cut is te kort om überhaupt te stylen, terwijl een klassiek herenkapsel zoals een pompadour veel van je tijd en aandacht vergt (denk alleen al aan het föhnen en het aanbrengen van pomade). Kies niet voor een arbeidsintensief kapsel als je weet dat het je hiervoor eigenlijk aan de tijd ontbreekt.

Hoe vaak wil je naar de kapper?

Niet alleen het stylen van je kapsel kost tijd; dat geldt ook voor de benodigde kappersbezoekjes. Laat jij je haar bijvoorbeeld lang groeien, dan hoef je relatief weinig naar de kapper en bespaar je op dit vlak veel tijd. Neem je echter een kort kapsel, dan moet je regelmatig plaatsnemen in de kappersstoel om je strakke look te behouden.

Hoeveel geld heb je ervoor over?

Zowel je aantal kappersbezoeken als je stylingsessies bepalen uiteindelijk hoeveel geld je nieuwe kapsel je kost. Moet je vaak naar de kapper én heb je veel dure stylingproducten nodig om het kapsel in model te houden? Dan moet je er financieel flink wat voor over hebben. Vraag je daarom van tevoren af of je voor je gewenste kapsel überhaupt het benodigde budget hebt.

Hoe past het kapsel bij je werk?

Tegenwoordig zijn er steeds minder taboes op het gebied van uiterlijk en carrière. Menig zwaar getatoeëerde man met top knot vervult in het bedrijfsleven een belangrijke functie en daarom kun jij in principe elk kapsel kiezen dat je wilt. Toch past niet elke haarstijl optimaal bij elke functie. Zo is een klassiek herenkapsel onhandig bij een fysiek beroep als bouwvakker of personal trainer.

Past het kapsel bij jouw gezichtsvorm?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Een goed kapsel benadrukt jouw beste gezichtskenmerken en camoufleert de mindere, terwijl een slecht kapsel juist het omgekeerde doet. Ook hier geldt wederom: neem niet zomaar het kapsel van je favoriete acteur. Laat je inspireren door mannen met een vergelijkbare gezichtsvorm en kies dan pas je nieuwe kapsel.