Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

20 februari 2019

Lichaamshaar trimmen of scheren: waarom en hoe?

Uit onderzoek blijkt 65% van de vrouwen een voorkeur te hebben voor mannen met gezichtsbeharing. De lengte van de baard is wel een discussiepunt – een sinterklaasbaard hoeft van de meeste vrouwen niet zo nodig. Minstens zulke kritische eisen stellen ze daarnaast aan de beharing op andere plekken van het mannenlichaam. Het is dan ook belangrijk om ook die goed te verzorgen en (eventueel) te trimmen of scheren.

Waarom mijn lichaamshaar scheren?

Het scheren van het lichaam is voor sommige mannen nog steeds een klein beetje een taboe. Natuurlijk zijn er tegenwoordig best veel mannen die het doen (denk bijvoorbeeld aan sporters). Maar nog altijd heerst bij sommigen het beeld dat het afscheren van hun lichaamsbeharing op een of andere manier afbreuk doet aan hun mannelijkheid.

We kunnen je meteen uit de droom helpen: dat beeld is inmiddels een beetje achterhaald. Het op zijn minst bijhouden van je lichaamshaar getuigt simpelweg van een goede verzorging en zal ook zeker gewaardeerd worden door het andere geslacht. Om er nog maar een feitje bij te pakken: 80% van de vrouwen wil het liefste ‘een beetje’ haar op het mannenlichaam zien. Dat betekent trimmen!

Lichaamshaar trimmen of scheren: wat zijn de voordelen?

Wil jij desondanks niet een beetje, maar al je lichaamsbeharing op bepaalde plekken weghalen? Dan is scheren hiervoor de ideale keuze. Met name voor hun oksels, buik, rug en schouders pakken veel mannen (bijvoorbeeld tijdens het douchen) het scheermes erbij. Want met name op de twee laatstgenoemde plekken zit natuurlijk niemand op beharing te wachten.

Scheren heeft echter één nadeel: soms leidt het tot jeuk, bultjes of uitslag. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je lichaamshaar kort te trimmen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap – je voorkomt jeuk en hebt in de ogen van veel vrouwen de ideale mate van beharing. Regelmatig bijhouden is dan wel het devies om er optimaal verzorgd uit te blijven zien.

Andere manieren om lichaamsbeharing te verwijderen

Krijg je letterlijke kriebels van het scheermes en figuurlijke kriebels van een trimapparaat? Dan zijn andere manieren om overtollig lichaamshaar te verwijderen misschien beter voor jou. Je komt dan al snel in productcategorieën die niet heel mannelijk klinken, maar stiekem wel degelijk door veel mannen worden gebruikt.

Een product waar veel mannelijke sporters bijvoorbeeld niet meer zonder kunnen is ontharingscrème. Het voordeel hiervan is vooral dat de haren langer wegblijven dan bij trimmen of scheren. Ook lichtpulsen en laseren zijn methoden die steeds meer mannen gebruiken en bieden een duurzaam resultaat. Kortom: de keuze voor een bepaalde ontharingsmethode is heel persoonlijk.