• Lorem ipsum

Less is more: 3 haartips voor mannen

29 Mei 2020

Bij mannen staat meer vaak gelijk aan beter. Meer verdienen, meer sporten, meer op vakantie; welke man wil dat nu niet? Toch is less soms more en dat geldt al helemaal op het gebied van haarverzorging. Hieronder geven wij 3 voorbeelden van styling en verzorging waarin je met minder meer kunt bereiken.

Gebruik niet teveel haarproduct

Natuurlijk zijn we bij Mannenzaak groot fan van haarproducten voor mannen. Dat betekent echter niet dat je er een ongelimiteerde hoeveelheid van hoeft te gebruiken. De meeste producten leveren het beste eindresultaat als je er een hele kleine hoeveelheid van over het haar verdeelt. Niet tevreden? Dan kun je altijd nog wat toevoegen!

Hou er rekening mee dat je van het ene haarproduct meer kunt gebruiken dan van het andere. Pomade op oliebasis wordt bijvoorbeeld al snel zwaar, waardoor je kapsel gedurende de dag inzakt als je er teveel van gebruikt. Een product zoals Grooming Cream daarentegen is erg licht, waardoor je er wat meer van kunt gebruiken voor het gewenste resultaat.

Gebruik minder shampoo en meer conditioner

Kijk, wij snappen best dat een fles conditioner als man niet het eerste is waar je in je badkamerkast naar grijpt. Maar omdat je graag hygiënisch voor de dag komt, was je je haar misschien wel elke dag met shampoo. En dat zou eigenlijk precies andersom moeten zijn. Conditioner is namelijk een stuk beter voor je haar dan shampoo.

Shampoo verwijdert de natuurlijke oliën (en viezigheid) uit je haar, waardoor het droog en breekbaar kan worden bij dagelijkse wasbeurten met shampoo. Dat doe je daarom liever niet meer dan drie keer per week. Conditioner daarentegen kun je elke dag gebruiken, omdat het je haar voedt, versterkt, hydrateert en gespleten haarpunten en klitten (handig bij langer haar) tegengaat.

Gebruik minder chemische haarproducten

Bij Mannenzaak staan we voor zorgvuldig geselecteerde producten met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Dat is belangrijk, want veel haarproducten (die je bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de drogist vindt) kunnen door chemicaliën schadelijk zijn voor je haar én voor je gezondheid.

Probeer daarom chemicaliënbommen zoals goedkope haarsprays en gel (wie kent de enorme gele en groene potten van vroeger nog?) te vermijden. En, mocht je als man je haar verven: doe het niet te vaak en laat het doen door een specialist, zodat het je haar zo min mogelijk beschadigt.

Less is more op het gebied van haarverzorging en de kwaliteit van producten is veel belangrijker dan de hoeveelheid die je gebruikt. Doordat je van de juiste haarproducten minder nodig hebt, ben je onderaan de streep ook nog eens goedkoper uit. En dat terwijl je haar veel beter zit!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter