Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

13 juli 2023

Je baard verven: 4 tips voor het beste resultaat

Grijze haren staan bekend als een symbool van wijsheid en ervaring. Toch zit jij als man waarschijnlijk niet op grijze haren te wachten; en al helemaal niet in je baard. Gelukkig is er met baardverf de ideale oplossing om je baard een natuurlijke kleur te geven en je jeugdige uitstraling te behouden. Maar hoe haal je het meeste uit baardverf? Hieronder onze 4 tips.

Tip 1: Bepaal je doel

Je baard verven doe je niet altijd om grijze haren te verbergen. Het kan ook zijn dat je simpelweg eens iets anders wilt of op zoek bent naar een nieuwe look. In dat geval kies je waarschijnlijk niet voor een baardverf die overeenkomt met je natuurlijke haarkleur, maar juist voor een kleur die jou een compleet andere uitstraling geeft.

Heb je van jezelf bijvoorbeeld donkerbruin haar en zou je normaal voor de Just For Men Baardverf – Donkerbruin gaan? Dan kan het een leuk idee zijn om eens te kiezen voor de Beardburys Haar & Baardverf – Zwart. Het kleurverschil is niet groot genoeg om onnatuurlijk te ogen, maar zal je look de verfrissende boost geven die je zoekt.

Tip 2: Kies de juiste verf

Zie je al helemaal voor je welke kleur jouw baard moet worden? Pluk dan niet de eerste de beste haarverf uit de schappen van de drogist om de hoek. De meeste haarverven zijn namelijk niet geschikt voor je baard en hechten minder goed op weerbarstige baardharen. Ook zijn deze verven over het algemeen niet bepaald mild voor je gezichtshuid.

Kies daarom altijd voor een product dat speciaal is ontwikkeld voor het verven van je baard. Let ook op de samenstelling, want de ene baardverf is de andere niet. Met name goedkopere baardverven bevatten onnodige chemicaliën die een aanslag vormen op je huid. Bij Mannenzaak vind je alleen producten met een niet-agressieve formule.

Tip 3: Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor het verven van je baard, wat een zorgvuldige voorbereiding vereist. Wat je in ieder geval wilt klaarleggen zijn een mengbeker, handschoenen, kleurkwast en keukenrol of oude vaatdoek. Ook het aantrekken van oude kleren is aan te raden, want verfvlekken zijn hardnekkig en gaan er lastig uit.

Zorg dat je de instructies op de verpakking van de baardverf bij de hand hebt en dat je in de badkamer voldoende ruimte hebt om te werken en jezelf goed te zien in de spiegel. Voorafgaand aan de verfbeurt hoef je je baard niet te wassen. Sterker nog; de natuurlijke huidvetten in een ongewassen baard zullen de baardverf beter laten hechten!

Tip 4: Vergeet ook je huid niet

Is je baard eenmaal geverfd en ben je blij met het resultaat? Gefeliciteerd! Vergeet echter niet om ook je gezichtshuid de nazorg te geven die deze verdient. Zelfs de meest milde en niet-agressieve baardverf kan je huid namelijk licht uitdrogen of irriteren. Goede gezichtsverzorging is daarom belangrijk om een rode of schilferige huid te voorkomen.

Hieronder 2 gezichtsverzorgingsproducten die we na het verven van je baard absoluut kunnen aanraden:

  • Recipe for men Beard Elixir is een conditionerende en verzachtende baardolie die de huid en baard na het aanbrengen direct kalmeert. De unieke formule met dennenolie, citroengras en duindoornextract helpt irritatie en roodheid te verminderen en baardroos te voorkomen.
  • Bullfrog Oliocento Lightweight Anti-Stress Oil is speciaal ontwikkeld om zowel je baard als gezichtshuid te hydrateren, kalmeren, voeden en verzachten. Breng de olie aan op een droge huid en baard na je verfbeurt voor een uitgeruste gloed en stralende baard.