Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

18 juni 2021

Hoe moet ik me scheren met scheerzeep?

Ben jij een voorstander van nat scheren? Dan is de kans groot dat ook het gebruik van scheerzeep je goed zal bevallen. Dit klassieke product voor de stijlvolle man wint de laatste jaren snel terrein ten opzichte van moderne alternatieven zoals scheergel en scheerschuim. In dit artikel lees je hoe je scheerzeep gebruikt om het beste en gladste scheerresultaat te bereiken.

Jezelf scheren met scheerzeep in 4 stappen

Stap 1: De voorbereiding. Reinig eerst je gezicht en dep het daarna grondig droog met een warme handdoek. Plaats nu je scheerzeep op de bodem van de scheerkom (deze wordt soms met de zeepstick meegeleverd).

Stap 2: Maak de scheerkwast vochtig. Vul hiervoor een andere kom of de wastafel met warm of heet water. Het water moet diep genoeg zijn om je scheerkwast er helemaal in onder te dompelen. Laat de kwast een kleine minuut in het water zodat het vocht goed in de haren trekt.

Stap 3: Maak schuim van de scheerzeep. Wrijf met je scheerkwast over de scheerzeep in de scheerkom totdat er een rijke schuimlaag ontstaat. Hoe minder nat je kwast is en hoe langer je wrijft, hoe dikker de schuimlaag wordt.

Stap 4: Breng aan op je gezicht. Beweeg de scheerkwast met een draaiende beweging in korte en snelle stroken over je gezicht. Hoe langer je het schuim laat inwerken, hoe zachter je baardharen worden. Besteed na het scheren ook aandacht aan onderhoud van je scheerkwast.

Welke scheerkwast moet ik gebruiken?

Volg je bovenstaande stappen op? Dan zul je al snel merken dat het gebruik van scheerzeep en een scheerkwast enorm fijn werkt voor een snelle, irritatieloze en gladde scheerbeurt. Natuurlijk maakt het hierbij wel verschil wat voor scheerkwast en scheerzeep je gebruikt.

De beste scheerkwast is in onze ogen zonder twijfel gemaakt van dassenhaar. Met name silvertip dassenhaar wordt door kenners beschouwd als het neusje van de zalm. De scheerkwast Silvertip Classic van het topmerk Muhle is hier een uitstekend voorbeeld van.

Welke scheerzeep moet ik gebruiken?

Genoeg gepraat over scheerkwasten; tijd om je een paar handige tips te geven over scheerzeep. Een goede scheerzeep bevat zo weinig mogelijk synthetische ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Kies daarom altijd voor een product met natuurlijke ingrediënten en wees niet bang om af en toe iets nieuws te proberen.

De populairste scheerzeep bij Mannenzaak is de Taylor of Old Bond Street Sandalwood Scheerzeep. Deze zeep heeft een klassieke en mannelijke geur en je krijgt er – ook prettig – een luxe houten scheerkom bij. Zoek je een iets betaalbaarder alternatief? Dan is de Truefitt & Hill 1805 Scheerzeep een uitstekende optie met zijn heerlijke frisse, oceanische geur.