Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

29 maart 2022

Hoe kan ik mijn baard onderhouden? 8 tips

De baard is anno 2022 weer razend populair bij mannen. Maar of je nu een korte of lange baard draagt; deze ziet er net zo stijlvol uit als de moeite die je erin steekt. Als moderne en stijlbewuste man is het daarom belangrijk om je baard dagelijks goed te onderhouden. Met de volgende 8 tips zorg jij dat je baard er altijd verzorgd, gezond en glanzend uitziet.

1). Trimmen

Heb je een korte baard of een stoppelbaard, dan is het voor een stijlvolle uitstraling zaak om deze geregeld te trimmen. Baardhaartjes groeien namelijk met een verschillende snelheid en met een trimmer maak je ze weer van dezelfde lengte. Dit resulteert niet alleen in een verzorgdere look, maar hiermee kweek je meteen ook een vollere baard.

2). Scheren

Wanneer je een baard hebt, betekent dit niet dat je jezelf nooit hoeft te scheren. Je kunt je baard namelijk strakke lijnen geven door bepaalde delen ervan buiten je natuurlijke groeipatroon glad te scheren. Meestal zijn dit plekken in je hals en aan de bovenkant van je wangen. Je kunt hiervoor een scheermes of safety razor zoals de Bluebeards Revenge Cut Throat Straight Razor gebruiken.

3). Knippen

Ondanks het nodige scheer- en trimwerk laten sommige baardharen zich niet in het gewenste model brengen. Om je verzorgde look helemaal af te maken, kun je deze haartjes wegknippen met een baardschaar. Hetzelfde kun je doen voor je snor met een goede snorschaar. Met het Bluebeards Revenge Snor en Baard schaartje sla je twee vliegen in één klap en knip je zowel je baard als snor.

4). Wassen

Net als in je hoofdhaar hopen huidvetten en vuiligheid zich dagelijks op in je baard. Het is daarom belangrijk om deze meerdere keren per week te wassen, zodat ongewenste bacteriën verdwijnen en je baard zacht en fris blijft voelen. Gebruik hiervoor in geen geval normale shampoo, maar kies altijd voor een speciale baardshampoo zoals de heerlijk ruikende Proraso Baardshampoo Wood & Spice.

5). Hydrateren

Ziet jouw baard er vaak dof en weerbarstig uit? In veel gevallen kun je dit eenvoudig oplossen door de baardharen beter te hydrateren. Een product dat jou na het aanbrengen ervan de rest van de dag verzekert van een glanzende en gehydrateerde baard, is baardbalsem. Met name de Reuzel Baardbalsem Wood & Spice is hiervoor zeer geliefd onder mannen.

6). Voeden

Naast hydratatie is ook voeding essentieel voor een gezonde baard. Je baard voeden doe je met een goede baardolie, die roos bestrijdt, huidirritatie vermindert en de huid voorziet van de juiste voedingsstoffen voor een optimale baardgroei en gezonde baardharen. Een baardolie die we van harte kunnen aanbevelen is de Mr Bear Family Baardolie Wilderness.

7). Borstelen

Er zijn tal van redenen om een baardborstel te gebruiken. Zo zorgt dagelijks borstelen ervoor dat je baard minder jeukt en dode huidcellen en overige onzuiverheden eruit verdwijnen. Ook draagt borstelen bij aan een vollere baard met meer volume door een betere doorbloeding naar de baardfollikels. Een goede en betaalbare allround baardborstel is de Proraso Military Borstel.

8). Kammen

Net als een baardborstel heeft het gebruik van een baardkam veel voordelen. Zo brengt een baardkam door de kleine, dikke en ver uit elkaar gelegen tanden je baard makkelijk in model en voorkom je hiermee knopen en klitten. De Mr Bear Family Baardkam voldoet aan al deze eigenschappen en is daarmee uitstekend geschikt om je baard dagelijks te onderhouden.